Guvernul a aprobat un proiect de ordonanta de urgenta care prevede finantarea transparenta a activitatilor sportive de catre autoritatile locale

tineri.jpg

Guvernul va aproba in sedinta de joi un proiect de ordonanta de urgenta care prevede finantarea transparenta a activitatilor sportive de catre autoritatile locale, a anuntat premierul Sorin Grindeanu. Ordonanta de Urgenta modifica si completeaza Legea educatiei fizice si sportului 69/2000.

„Ministerul Tineretului si Sportului a venit cu un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Legii educatiei fizice si sportului 69/2000. Am tinut foarte mult sa avem acest punct pe ordinea de zi, daca ar fi fost posibil si mai demult era mai bine, dar e bine si asa pentru ca vom vorbi despre anul competitional 2017-2018, iar prin reglementarile pe care le avem prin acest proiect de ordonanta de urgenta se da posibilitatea inclusiv autoritatilor locale sa finanteze in mod clar, transparent activitatile sportive”, a spus Grindeanu.

Sportivii isi vor putea desfasura activitatea in baza unui contract de activitate sportiva, in care va fi stipulata valoarea drepturilor banesti aferente activitatii sportive prestate de catre sportivul de performanta sau de catre alte persoane juridice sau fizice implicate in activitatea sportiva, respectiv modalitatile si termenele de plata, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Modelul-cadru al contractului de activitate sportiva va fi stabilit prin Ordin comun al ministrului Tineretului si Sportului, ministrului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si ministrului Muncii si Justitiei Sociale, cu posibilitatea completarii cu clauze specifice negociate de catre structura sportiva cu sportivul, conform normelor stabilite prin autoritatile publice locale. Veniturile realizate din Contractul de activitate sportiva se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente prevazute de Codul Fiscal.

Introducerea contractului de activitate sportiva reprezinta una din modificarile aduse Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, prin ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de astazi.

Potrivit prevederilor actuale ale legii educatiei fizice si sportului, structurile sportive de drept public, organizate ca servicii in cadrul administratiei publice locale, nu pot incheia raporturi juridice specifice activitatii sportive cu sportivii de performanta si exista riscul blocarii activitatii sportive de performanta, prin inghetarea anului competitional 2017-2018, din imposibilitatea de finantare a activitatii sportive de catre administratia publica locala.

Mai multe detalii: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top