Ana-Maria Andronic: Finantarea UiPath de catre fondurile din Silicon Valley este o tranzactie de referinta pentru Romania

1-ana-maria-andronic.jpg

Finantarea de 30 de milioane de dolari obtinuta de la unul dintre cele mai mari fonduri de investitii americane de UiPath, un start-up din Bucuresti specializat in dezvoltarea de roboti software care automatizeaza procesele din companii, reprezinta o tranzactie de referinta pentru piata din Romania, a declarat pentru ZF Ana-Maria Andronic, unul dintre cei mai cunoscuti avocati specializati in IT, care a fost implicata in operatiune din pozitia de Head of Intellectual Property and Technology in cadrul societatii DLA Piper.

„Pentru piata din Romania este o tranzactie de referinta. Nu stiu daca putem spune ca ne transforma peste noapte intr-un hub regional, asa cum poate ne-am dori, insa cu siguranta arata un progres remarcabil pentru antreprenorii locali“, a declarat Andronic. „Este cea mai mare tranzactie care implica o finantare prin capital de risc (venture capital) la care am participat pana acum“, spune Andronic despre finantarea de 30 mil. dolari primita de UiPath de la Accel Partners, primul fond american de investitii care a investit in reteaua sociala Facebook.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.