Guvernul a aprobat. Va da 40 de milioane de euro pentru presă

media.jpg

Guvernul va aloca 40 de milioane de euro pentru presă, în următoarele patru luni (200 de milioane de lei). Adică 10 milioane de euro pe lună.

Publicitate
Peste jumătate din bani se vor duce către televiziuni, iar un sfert către site-uri. Ce va face presa pentru acești bani? Cum se vor împărți? Cine și cum îi va putea accesa? Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, toate detaliile din Ordonanța de urgență pe care Guvernul a adoptat-o astăzi.

Varianta finală a fost adoptată după o serie de consultări cu jucătorii din piață (reprezentanți ai posturile de televiziune, radio, publicații online și publicitate, prin organizațiile acestora – BRAT, ARCA, IAA). Chiar și în ședința din această seară au fost făcute câteva (ultime) ajustări față de primele variante (bugetul pentru online e 23%, față de 25% inițial, dar site-urile au un prag maxim mai mare, iar în cazul televiziunii a crescut prețul pe spot).

Ce face presa pentru acești bani? “Campanie de informare”
Ajutorul de la Guvern vine sub forma unei “campanii de informare publică privind măsurile de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, precum și campanii de informare publică privind modul de reluare a activităților economice și sociale după încetarea stării de urgență”.

Campanie se va derula în perioada 1 mai – 31 august.

Cum se împart banii? Televiziunile iau jumătate
Cea mai mare parte a banilor este alocată posturilor de televiziune. Un sfert din sumă se duce către publicațiile online.

Mai exact:

  • 55% pentru televiziuni (47% pentru cele naționale și 8% pentru cele locale)
  • 23% pentru publicațiile online (în varianta inițială erau 25%)
  • 12% pentru posturile de radio (8% posturile naționale și 4% cele locale)
  • 5% pentru presa scrisă (ziare, reviste)
  • 4% pentru outdoor
  • 1% pentru creația materialelor campaniei

Cine? Condiții pentru a accesa banii
Guvernul a stabilit mai multe condiții pentru ca o companie media să primească banii. Nu au obligații fiscale restante către bugetul de stat… Detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.