Guvernul a decis prelungirea termenului privind sprijinul financiar pentru producatorii de tomate

rosii-gradina-2.jpg

Producatorii agricoli din Romania vor fi sustinuti in continuare printr-un program guvernamental sa cultive tomate in spatii protejate, astfel incat sa asigure necesarul de consum intern din productia autohtona, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Conform sursei citate, Executivul a aprobat joi, printr-o hotarare, prelungirea termenului de depunere a actelor justificative pentru ajutorul de minimis la tomate, in sensul ca valorificarea productiei de tomate din cadrul Programului sa se faca in perioadele ianuarie – 15 iunie, inclusiv si/ sau noiembrie – 20 decembrie, inclusiv.

‘Cultivatorii care nu au reusit pana la 1 iunie sa iasa cu rosiile pe piata mai au astfel o sansa pentru incasarea ajutorului de 3.000 de euro/beneficiar/an’, se arata in comunicat, precizandu-se ca peste 6.800 de cultivatori au beneficiat pana acum de acest program.

Potrivit Executivului, producatorii agricoli inscrisi in Registrul unic pentru accesarea Programului de sustinere a produsului tomate in spatii protejate, care vand tomatele in spatii de vanzare precum piete agroalimentare, targuri si piete ambulante, vor purta elemente de identificare. Elementele de identificare si procedura de distribuire a acestora si tipul cheltuielilor aferente se aproba prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Suportarea cheltuielilor aferente identificarii producatorilor beneficiari ai acestui program se va realiza din resursele financiare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se spune comunicat.

,,Prin prelungirea acestui termen se urmareste eficientizarea activitatii sectorului tomate produse in spatii protejate, asigurarea necesarului de consum intern din productia autohtona de tomate, realizarea unei proceduri de identificare a producatorilor autohtoni de produse agricole si o corecta informare a consumatorilor. De asemenea, se urmareste obtinerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piata europeana, precum si o eficienta economica in realizarea si valorificarea acestora”, se mai arata in comunicat.

Sursa: Economica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.