Guvernul a reusit sa atraga 0 (zero) euro din cele 323 de milioane de euro alocate in programul “Garantia pentru Tineret”

tineri_83969600.jpeg

Romania nu a cheltuit niciun euro din alocarea de 323 de milioane de euro pentru derularea Programului Garantia pentru Tineret, din exercitiul bugetar 2014-2020, potrivit datelor despre stadiul implementarii, obtinute de pe portalul Comisiei Europene. Pogramul Garantie pentru Tineret se incheie la finalul acestui an.

Proiectele asupra carora s-a luat decizia de implementare pana la data de 30.06.2018 ar fi in valoare de 4,2 milioane de euro, ceea ce reprezinta 1% din alocare, potrivit aceleiasi surse.

Comparativ cu celelalte state europene, Romania este pe ultimul loc si la stadiul cheltuirii fondurilor din Garantia pentru Tineret. Alaturi de noi este Irlanda, diferenta intre cele doua state fiind aceea ca irlandezii au decis ce se intampla cu toti banii alocati, in timp ce noi nici macar planificarea nu o avem decat pentru 1% din fonduri.

Cele mai mari rate de absorbtie sunt in Slovenia, peste 90% din alocare, Ungaria si Letonia (aproape 80%), Polonia (78%), Suedia (73%) si Lituania (72%). Bulgaria cheltuise deja 53% din bani, la data raportarii (30 iunie 2018), adica 64 de milioane de euro din cele 120 de milioane alocate.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.