Guvernul aloca marilor primarii subventii de pana la 190.000 lei/unitate pentru instalarea de statii de incarcare a vehiculelor electrice

dbt.jpg

Guvernul va subventiona cu cel mult 190.000 lei/unitate instalarea de statii de incarcare a vehiculelor electrice de catre primariile municipiilor resedinta de judet si de catre cea a Capitalei, banii provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera alocate României de catre UE si fiind gestionati de catre Administratia Fondului pentru Mediu.

Institutia a aprobat recent Ghidul de finantare a “Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice”.

“Suma maxima finantata pentru instalarea unei statii de reincarcare cu putere inalta este de 190.000 lei, valoare ce reprezinta 90% din totalitatea chelutielilor eligibile”, se arata in documentul de fundamentare a Ghidului de finantare.

Potrivit sursei citate, finantarea este acordata in procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile si in limita sumelor maxime ce pot fi alocate pentru fiecare solicitant. Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite in functie de numarul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, si anuntate la data lansarii sesiunii de depunere a proiectelor.

Prin Program sunt finantate statiile de reincarcare formate din minimum 3 puncte de reincarcare de putere inalta, alimentate de acelasi punct de livrare din reteaua publica de distributie, din care 2 puncte de reincarcare permit incarcarea in curent continuu, fiecare la o putere ≥ 50 kW si 1 punct de reincarcare permite incarcarea in curent alternativ la o putere >22 kW a vehiculelor electrice.

“Sub rezerva indeplinirii cumulative a criteriilor de eligibilitate, sunt eligibile pentru a participa in cadrul Programului unitatile administrativ teritoriale – resedinte de judet si Municipiul Bucuresti”, se mentioneaza in document. Ghidul de finantare poate fi citit integral aici.

Sursa: Profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.