Guvernul amana acordarea certificatelor verzi, spre nemultumirea producatorilor de energie eoliana

eoliene.jpg

eolieneGuvernul a adoptat, in ultima sedinta, o ordonanta de urgenta prin care amana practic cu 3 luni acordarea certificatelor verzi.

Ordonanta de urgenta adoptata ieri modifica si completeaza Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

In forma de proiect lansata de Ministerul Economiei, recuperarea certificatelor verzi pentru centralele hidroelectrice si solare era fixata incepand de la data de 1 ianuarie 2017, cu 3 luni mai devreme decat s-a stabilit in sedinta de Guvern de ieri.

Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA) isi exprima nemultumirea fata de decizia Executivului si avertizeaza ca efectele acesteia ar putea fi grave pentru economia romaneasca.

Producatorii de energie sustin chiar ca decizia Guvernului ar putea fi ilegala.

“Trebuie precizat ca modificarea legislatiei care reglementeaza domeniul energetic nu se poate face printr-un OUG, prin urmare Ordonanta aprobata in cadrul sedintei saptamanale de guvern din data de 4 iunie ar putea fi ilegala, incalcand totodata directive europene din domeniu”, au subliniat reprezentantii RWEA, intr-un comunicat de presa.

Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.