Guvernul introduce transportul gratuit pentru elevi tot anul calendaristic, inclusiv la metrou

Metrou.jpg

Transportul local va fi gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic, în timp ce transportul elevilor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcursul anului școlar. Totodată, transportul feroviar și cu metroul pentru elevi și pentru studenți va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern pentru aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor.

Potrivit deciziei Guvernului, elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază gratuit de servicii publice de transport local rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, la cererea acestora, beneficiază gratuit de transportul rutier, naval, precum şi feroviar între localitatea de domiciliu şi localitatea unde sunt şcolarizaţi, pe durata cursurilor.

De asemenea, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Cheltuielile privind transportul local al elevilor, exceptând cheltuielile privind transportul pe calea ferată și metrou, va fi suportat în cuantum de 50% din bugetul Ministerului Educației și Cercetării și 50% din bugetele consiliilor locale pe a căror rază administrativ teritorială se află unitatea de învățământ preuniversitar la care este înscris elevul… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.