Guvernul nu mai are bani pentru cofinantarea investitiilor cu bani europeni

bani-716x300.jpg

Surpriza pentru primarii reuniti la o sedinta cu mai multi membri ai Guvernului. in timp ce edilii cereau o Ordonanta de Urgenta prin care sa primeasca bani de la Trezorerie pentru cofinantarea proiectelor europene, vicepremierul Sevil Shhaideh a venit cu alt mesaj. Nu mai sunt bani, pentru ca plafonul de imprumut de la nivel national a fost epuizat. Ministrul de Finante promite insa ca va gasi solutii.

Guvernul nu mai are bani pentru cofinantarea proiectelor europene derulate de administratiile locale. Primarii cer, insa, rezolvarea acestei probleme.

Robert Negoița, președinte AMR: „Pentru contractele finantate, contractele de finantare pe POR, mai dati o ordonanta pentru CO si prefinantarea din Trezorerie? Este foarte important, tocmai pentru ca am vazut ca v-ati propus sa atragem anul acesta bani europeni multi si ne ajuta foarte mult. Este esential”.

La cerintele edililor, Guvernul ridica din umeri. Asta si pentru ca acordarea acestor bani ar putea duce la depasirea deficitului de 3% asumat de Romania.

Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltprii Regionale: „Ministerul a initiat deja un proiect de act normativ cu privire la acordarea unor imprumuturi din Trezorerie. Singura, singurul impediment in acest moment este plafonul de imprumut de la nivel national care intelegem ca anul acesta a fost atins, este epuizat”.

Si in aceste conditii, primariile nu-si pot depune proiectele.

Robert Negoita, presedinte AMR: „Pai si noi nu mai luam bani europeni acum? Cum dezvoltam proiectele europene daca nu ne ajutati cu cofinantare si prefinantare.”

Salvarea ar putea veni de la Ministerul de Finante.

Viorel stefan, ministru de Finante: „E in studiu la directia de Trezorerie si datorie publica si speram sa venim cu o veste buna”.

Robert Negoita, presedinte AMR: Doamne ajuta.

Anul trecut, Guvernul Ciolos a acordat, prin ordonanta de urgenta, 400 de milioane de lei pentru finantarea proiectelor incepute de autoritatile locale prin Programul Operational Regional.

Sursa: Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.