Guvernul pregateste o schema de ajutor de stat pentru productia si difuzarea de emisiuni cu specific de informare, educare si cultural

TV.jpg

TVGuvernul a decis printr-o Ordonanta de Urgenta, sa ofere spijin financiar operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc si difuzeaza emisiuni cu specific de informare, educare si cultural de interes public.

Astfel se pregateste o schema de ajutor de stat al carui buget va fi in suma de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentarii acestuia.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2016, insa va putea fi prelungita. Schema de ajutor de stat se va elabora in conformitate cu legislatia europeana in materie de ajutor de stat si va fi aprobata prin Hotarare de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numarul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum si procedura de acordare si monitorizare.

Un capitol al actului normativ include masuri necesare pentru asigurarea tranzitiei de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra si implementarea serviciilor multimedia la nivel national.

Sursa: Ministerul pentru Societatea Informationala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.