Guvernul PSD alocă încă 1,5 miliarde lei pentru PNDL, pe final de mandat

bani.jpg

Guvernul a lansat un proiect de hotărâre prin care alocă încă 1,5 miliarde lei pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) din Fondul de Rezervă al Executivului.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice pe anul 2019, la capitolul «Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică», (…) cu suma de 1.500.000.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, reprezentând credite bugetare, pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală etapele 1 şi 2. (…) Eventualele sume rămase neutilizate până la sfârşitul anului se vor restitui la bugetul de stat, conform legii. Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe anul 2019”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit notei de fundamentare a acestui proiect, în prezent, pentru PNDL este o execuţie bugetară de 99,93%. Suma de 1.500.000.000 lei prevăzută prin proiect „asigură continuitatea derulării programului în perioada imediat următoare”. Noua alocare vine după ce Guvernul încă condus de Viorica Dăncilă a aprobat în şedinţa de luni alocarea către primării a fonduri de 1,4 miliarde lei din cadrul PNDL. În acest an, Guvernul a aprobat în alte două rânduri alocarea de bani din Fondul de Rezervă către PNDL. Sumele s-au ridicat la 2 miliarde de lei. Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat miercuri că vor fi făcute eforturi pentru achitarea tuturor facturilor pentru PNDL 1 şi PNDL 2… Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.