Guvernul suplimenteaza fondurile pentru bunastarea pasarilor

monede41.jpg

Fondurile totale destinate ajutorului de stat pentru bunastarea pasarilor si porcinelor au fost suplimentate cu 86 milioane lei, respectiv 48 milioane lei, iar cuantumul platii nationale directe complementare in sectorul vegetal a fost stabilit la 35 euro/hectar.

Bugetul initial al ajutorului de stat pentru bunastarea pasarilor a fost suplimentat cu 86 milioane lei, ajungand astfel la 432,8 milioane lei, plafonul maxim aprobat de Comisia Europeana, iar fondurile totale destinate bunastarii si protectiei porcilor au ajuns la 255,4 milioane leim prin suplimentarea cu 48 milioane lei.

Executivul a stabilit totodata la 35 euro/ hectar cuantmul platilor nationale directe complementare acordate in sectorul vegetal, suma totala alocata din bugetele anilor 2012 si 2013 fiind de 221,8 milioane euro.

Circa 527.000 de fermieri vor beneficia, prin urmare, de un sprijin de 176,66 euro/ hectar, reprezentand contributia UE, cea nationala si ajutorul de minimis, iar 545.000 de fermieri vor primi un sprijin de 154,66 euro/ hectar, constituind ajutorul comunitar si cel national.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ca dintre cei 1.072.000 de fermieri care au depus cereri, aproximativ 1.039.000 au fost autorizati sa primeasca in conturi in urmatoarele doua zile avansul la plata pe suprafata, suma alocata in acest sens fiind de 478 milioane euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

One thought on “Guvernul suplimenteaza fondurile pentru bunastarea pasarilor”

 1. balici mihai spune:

  Sa fie de bun augur
  Actualul guvern chiar a ajutat agricultura ,a marit subventiile si multi fermieri au scapat de faliment
  Deasemeni actualul guvern a marit cuantumul la fondurile guvernamentale pentru IMM si mai mult a eliminat total coruptia existenta la evaluare ,clasificare dosare de finantare pentru aceste fonduri , este vorba de Agentia IMM
  Felicitari actualului guvern
  Cred ca daca vor reusi sa puna ordine in dezordinea si coruptia generalizata din domeniul accesarii fondurilor europene la programele POR ,POSCCE, POSDRU etc vor redresa Romania
  Degeaba cautam sa marim salariile la cei care se ocupa de evaluare , rambursare in domeniul fondurilor structurale ,daca nu se taie din radacina sistemul actual ticalosit inpamantenit de la fostii guvernanti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.