Guvernul sustine ca nevoia de finantare publica pentru 2017 este mai mica decat cea din 2016

bani.jpg

Guvernul precizeaza ca nivelul imprumuturilor din primul trimestru al lui 2017, raportat la Produsul Intern Brut, este comparabil cu cel al anilor anteriori. Banii imprumutati vor fi utilizati pentru proiecte de dezvoltare.

Nevoia de finantare publica pentru 2017 este mai mica decat cea din 2016, dar fiecare guvern are propria strategie de atragere de finantare, care se bazeaza pe oportunitatile oferite de piata internationala si nationala, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Toate imprumuturile sunt contractate conform Programului Indicativ de Finantare pentru anul 2017, care poate fi consultat pe site-ul MFP. Este o practica uzuala, pentru multe state membre UE, sa contracteze imprumuturi pentru finantarea deficitului bugetar si pentru refinantarea altor imprumuturi ajunse la scadenta.

Imprumuturile contractate acum de Guvern s-au facut pe termen lung, la costuri reduse (emisiunea de eurobonduri din data de 11.04.2017 a fost realizata, de altfel, la cel mai bun randament istoric pentru Romania). Sumele obtinute vor fi utilizate pentru proiecte de dezvoltare.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top