IMM Invest 2021: Peste 10.000 de solicitanți înscriși

6-imm-generica1.jpg

Un numar de 10.006 IMM-uri s-au inscris pe platforma www.imminvest.ro, din care peste 8.200 IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest, iar peste 1.700 IMM uri au aplicat pentru noul subprogram Agro IMMInvest, a informat, joi, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru MM (FNGCIMM).

Suma totala solicitată de către cele 10.006 de firme este de 12,7 miliarde lei. Firmele au reînceput să se înscrie în program după publicarea noilor norme de aplicare, în urmă cu două săptămâni.

Primele garantii in cadrul Programului IMM INVEST 2021 au fost aprobate, ca urmare a publicarii tuturor prevederilor legale necesare implementarii Programului, legate de nivelul comisioanelor de risc si administrare, modelele conventiilor de lucru si mecanismul financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor in cadrul Schemei de ajutor de stat.

In cadrul programului IMM INVEST etapa 2021 au fost introduse noi categorii de beneficiari precum: profesiile liberale, fermierii si intreprinderile mici cu capitalizare de piata medie (intreprinderi care, impreuna cu intreprinderile pe care le controleaza si intreprinderea/intreprinderile care are/au controlul direct sau indirect asupra lor, au intre 250 si 500 de angajati si o cifra de afaceri anuala ce nu depaseste 100 de milioane euro sau al caror bilant anual nu depaseste 86 de milioane euro).

FNGCIMM a semnat actele aditionale la conventiile de garantare cu bancile partenere in Programul IMM INVEST editia 2021 iar platforma pe care intreprinzatorii se pot inscrie pentru a accesa Programul IMM Invest si subprogramul AGRO IMM INVEST este deschisa pentru inscrieri. Intreprinzătorii pot consulta starea propriei solicitari accesand site-ul FNGCIMM – Informatii solicitari garantii. Aplicaţia web-plafon care ofera platforma comuna prin care se deruleaza procesul de verificare a documentatiei aferente solicitarilor de garantare intre FNGCIMM si banci este operationala si digitalizata, ceea ce permite asigurarea unui flux rapid de analiza si aprobare a solicitarilor de finantare garantata.

„FNGCIMM IFN SA a operationalizat primele 5 masuri pentru mediul de afaceri din Programul de Guvernare. Acum este momentul ca intreprinzatorii care doresc sa isi dezvolte afacerile, sa se inscrie in IMM Invest si sa se alature celor peste 25.500 de IMM-uri participante in anul 2020 care au beneficiat de facilitatile pe care le ofera cel mai de succes program economic, lansat de Guvernul Romaniei”– a declarat Dumitru Nancu, directorul FNGCIMM… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.