Guvernul va construi in parteneriat public-privat trei autostrazi, Spitalul Republican si va lansa in operare 15 spitale CFR

5-stefan-viorelnou-sm.jpg

In baza noii legislatii privind parteneriatul public-privat (PPP), Guvernul va construi autostrazile Alexandria-Lugoj, Targu Neamt – Iasi – Ungheni si Ploiesti-Rasnov, dar si Spitalul Republican, si va lansa in operare 15 spitale CFR, a anuntat marti vicepremierul Viorel Stefan.

“Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni, in lungime de 109 kilometri, va avea si un pod peste Prut, iar autostrada Ploiesti-Brasov-Rasnov (100 de kilometri) va fi, probabil, cea mai ravnita de catre partenerii privati, avand in vedere traficul intens si potentialul turistic din aceasta zona. Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), in lungime totala de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii si transportatorii din sudul tarii”, a declarat Viorel stefan, la un briefing de presa care nu a fost urmat si de intrebari/raspunsuri.

Lansarea in operare public-privata a 15 spitale CFR „este o premiera, intrucat prin noua legislatie proiectele PPP nu vor mai viza doar sectorul de constructii si infrastructura, ci si operarea de servicii publice”, a mai spus vicepremierul.

Complexul medical „Carol Davila” – Spitalul Republican – va avea 37 de sali de operatie si 2.000 de paturi, iar in campusul respectiv vor exista, pe langa spitalul propriu-zis, si o facultate de Medicina, si camine studentesti, dar si un hotel pentru apartinatorii pacientilor internati, se arata intr-un document prezentat de oficialul guvernamental.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.