Hotii cinstiti

Desigur prezumtia de nevinovatie este un urias cistig al democratiei. De acesta nu vor ezita sa profite insa si, poate mai ales, cei vinovati. Care pe linga vinovatia ce ar trebui dovedita juridic, au si o vinovatie mai greu de dovedit, lipsa de scrupule.

O lucrare elaborata de un consilier al ministerului de finante contabiliza o piedere de avutie nationala de cca 30 de miliarde de dolari in anii de dupa “revolutie”. Chestiunea nu e una doar teoretica. Daca acesti bani nu ar fi “disparut” am fi avut mijloace sa modernizam intreprinderile pentru a face fata concurentei internationale. Am fi avut resurse pentru pensii mai decente, pentru scoli, sanatate, locuinte si cite altele. Ele, aceste resurse, s-au transformat in vile cu epoleti, vile de bugetari, vile de tepari, vile de politicieni toti avind o trasatura comuna: n-ar putea justifica nicicum aceste avutii aparute ca-n “1001 de nopti”.Scandalul din urma cu privatizarile in domeniul gazelor,petrolului si electricitatii ne dau o idee despre cum se fac bani. Usor, fara munca, fara riscuri (in conditiile in care justitia si politia par in cel mai bun caz visatoare). In orice caz o contabilizare a NUP-urilor (neinceperea urmaririi penale) SUP-urilor (suspendarea urmaririi penale) a prescrierilor (de pedepse, amenzi ori privari de libertate) ar face deliciul si unui student silitor de la drept.

Si pina acum nimeni n-a fost dovedit de hotie nici cei de la Bancorex, nici de la Banca Agri-cola, nici de la SAFI, nici de FNI, nici de la bancile Religiilor, Columna etc. Dupa cum nevinovati sint si cei care au vindut pe nimic bogatiile tarii cu chip ca fac privatizare si se supun regulilor UE.
Daca n-ar fi suparator am zice ca sintem neam de Danila Prepeleac.

About Romania Reala

Romania Reala

0 thoughts on “Hotii cinstiti”

  1. KRY spune:

    Am plecat de multa vreme… Am uitat povestea lui Danila Prepeleac… N-ai vrea sa o repovestesti in cuvinte proprii si sa mi-o trimiti printr-un ravas electronic? Merci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.