HUBCAP va creea noi oportunități pentru IMM-uri în cadrul vastului domeniu al sistemelor fizico-cibernetice

hubcap.png

CALL 1.1 HUBCAP (Apel deschis termen depunere propuneri 30.06.2020)

HUBCAP (Hub-ul digital de inovație și platformă colaborativă pentru sisteme fizico-cibernetice) este un proiect dedicat IMM-urilor din Europa, acesta încercând să aducă inovația la un nivel cât mai înalt. Susținut de inițiativa Smart Anything Everywhere , acest proiect, câștigat prin fonduri europene, se dezvoltă în șapte hub-uri de inovație digitală din Europa, fiecare incorporat în ecosistemul regional de inovație, oferind expertiză tehnică complementară, capabilități experimentale și sfaturi profesionale în domeniile Cyber-Physical Systems (CPS). Ținta acestui apel este de a sprijini inovația digitală din cadrul IMM-urilor.

HUBCAP va organiza trei apeluri pe parcursul anilor 2020-2022, cu fonduri de 3.2 milioane euro, în scopul de a finanța IMM-urile sub premiza: Call #1 START, Call #2 EXPERIMENTEAZĂ și Call #3 INOVEAZĂ. HUBCAP tocmai a lansat prima fază Open Call: #1 START. Momentan suntem în căutarea unor IMM-uri dornice să utilizeze instrumente CPS și MBD (Model Based Design). Aceste tehnologii digitale pot fi aplicate în majoritatea sectoarelor (mobilitate, industrie, sănătate, energie, mediu, robotică etc.).

Cum funcționează?
Primul apel, START, oferă o mini-finanțare de 1000€ pentru IMM-urile individuale care utilizează și/sau dezvoltă tehnologii digitale și sunt dornice să disemineze soluțiile și experiențele lor prin platforma HUBCAP.

Integrarea experiențelor este asistată de DIH (hub-ul digital de inovație) prin organizarea de workshop-uri și prezentări. Dacă este cazul, IMM-urile sunt invitate să își stabilească o structură financiară pentru soluțiile CPS și MBD pe care le-au dezvoltat, având oportunitatea de a fi promovate în marketplace-ul HUBCAP facilitând astfel atragerea de noi clienți și participarea la fazele următoare ale proiectului.

Ce au IMM-urile de câștigat prin aplicarea la acest apel?

  • Oportunitatea de a-și integra soluțiile MBD și CPS în ecosistemul HUBCAP beneficiind astfel de toate avantajele oferite de acesta.
  • Șansa de a găsi potențiali clienți/colaboratori și de a participa la apelurile HUBCAP viitoare, care sunt finanțate cu până la 75.000 € per proiect pentru apelul #2 EXPERIMENTEAZĂ și cu până la 300.000 € per proiect pentru apelul #3 INOVEAZĂ.
  • O subvenție de 1000€ pentru IMM-uri pentru propunerile câștigătoare.
    Acces la un ecosistem sustenabil în care sunt implicați acționari activi din multiple domenii (industrie, sănătate, mediu, robotică etc.)
  • Acces la servicii de consultanță și la workshop-urile și prezentările care se vor organiza în cadrul HUBCAP.

Mai multe detalii găsiți aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.