Primul lot din autostrada Comarnic-Brasov va fi construit cu 118 milioane lei

imageResize-1.jpg

Primul lot al autostrazii Comarnic – Brasov, cuprins intre Rasnov si Cristian, va fi executat de Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pe baza unui contract parafat luni, in valoare de 118 milioane de lei.

Evenimentul de semnare a contractului a avut loc luni, la sediul Ministerului Transporturilor, in prezenta ministrului de resort, a reprezentantilor constructorului si a sefului CNAIR.

Durata de executie a lucrarilor se intinde pe 24 de luni, din care sase luni vor fi alocate proiectarii. Garantia de executie a lucrarii este de 48 de luni.

“Pana la definitivarea tronsonului Ploiesti — Brasov, am anuntat ca unul dintre tronsoanele centrale Comarnic-Brasov l-am gasit prin sertare. impreuna cu domnul Ionita (directorul CNAIR, n.r.) am reusit sa-l deblocam si iata ca astazi semnam contractul. Durata de executie va fi 24 de luni, din care 6 luni inseamna proiectare. Vreau sa atrag atentia constructorului ca nu mai toleram intarzieri, extensii de timp… Vreau lucruri de calitate. Sunt 24 de luni, asta inseamna ca in 2019 vom circula pe acest lot de autostrada”, a spus ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Potrivit contractului, sectorul de autostrada se intinde pe 6,3 km, la care se adauga 3,7 km de drum national la 4 benzi, cu separator median.

Sectorul Rasnov — Cristian face parte din lotul 2 (tronsonul Comarnic — Brasov), parte integranta a autostrazii Bucuresti — Brasov, care are o lungime totala de 168 de kilometri.

Tronsonul de autostrada Comarnic — Brasov este impartit in 5 sectoare. Sectoarele 1 si 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brasov, cu o lungime totala de aproximativ 10 kilometri, la care se adauga drumuri de legatura.

Lungimea totala a sectorului de autostrada Comarnic — Brasov este de 58 de km, iar valoarea estimata pentru aceasta interventie este de 997 milioane de euro fara TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.