IBM lanseaza un accelerator de afaceri pentru startup-uri blockchain

blockchain-program-accelerare-afaceri-ibm.jpg

Compania americana IBM, impreuna cu Columbia University, vor lansa doua programe de accelerare a afacerilor din domeniul blockchain. Fiecare program va sustine zece startup-uri, oferindu-le o retea de mentori, suport tehnic, acces la studentii si cercetatorii Universitatii din Columbia, asistenta in proiectare si resursele cloud ale IBM.

Tehnologia Blockchain este folosita in special in contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabila in numeroase domenii. Avantajul blockchainului este ca poate stoca o baza publica de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezinta o baza de date distribuita ce pastreaza o lista dinamica de inregistrari in mod eficient, verificabil si permanent.

Scopul celor doua acceleratoare este de a ajuta startup-urile sa-si “traduca” ideile in companii blockchain “durabile si scalabile”, care, la rândul lor, vor impulsiona “adoptarea semnificativa a tehnologiei blockchain in companii si vor contribui la cresterea eficientei afacerilor in intreaga industrie”, scrie CoinTelegraph, citând un comunicat de presa al IBM.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.