Iluminatul public din municipiul Arad, modernizat printr-un proiect finantat de Programul de Cooperare Elvetiano-Roman

download.jpg

Iluminatul public al municipiului Arad va fi extins si modernizat prin instalarea a peste 3.000 de leduri, printr-un proiect finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman.

Primarul Gheorghe Falca si Romulus Povian, directorul general al SC Elba Com SRL (parte a concernului Elba Timisoara), castigatorul licitatiei de atribuire a lucrarilor, au semnat, la Primaria Arad, contractul de proiectare si executie a lucrarilor aferente proiectului “Iluminat public cu LED in municipiul Arad”.

Dupa cum a precizat edilul Aradului, lucrarile vizeaza extinderea si modernizarea sistemului de iluminat public prin instalarea a 3.114 puncte luminoase cu leduri, din care 2.541 vor fi amplasate in cartiere si in zonele industriale. Valoarea totala a contractului de lucrari este de 5.548.785,97 lei (cu TVA) iar termenul de executie este de 15 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

“Aradul este unul dintre cele patru orase din Romania, alaturi de Cluj-Napoca, Brasov si Suceava, care beneficiaza de finantarea unor proiecte locale in domeniul energiei si dezvoltarii durabile, in cadrul Obiectivului 1 al Ariei de Concentrare 4 – ‘imbunatatirea mediului inconjurator’ din cadrul Programului de cooperare Elvetiano-Roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene Extinse”, a declarat Gheorghe Falca.

Potrivit edilului, prin acest contract, iluminatul public din Arad va fi modernizat prin reabilitarea a peste 3.000 de corpuri de iluminat. “in prezent, in Arad sunt peste 15.000 de corpuri de iluminat, aproape dublu fata de anul 2004, din care peste 9.000 au fost modernizate. Cu acest proiect, putem spune ca ne injumatatim munca pe care trebuie sa o realizam pentru ca in anul 2020 Aradul sa aiba 100% iluminatul public modernizat si eficient. Noi inlocuim astazi becurile cu leduri cu un consum minim de energie, cu ceea ce inseamna astazi iluminat ecologic”, a mai spus Falca.

La randul sau, Romulus Povian a aratat ca eficientizarea sistemului de iluminat inseamna nu numai schimbarea corpurilor de iluminat, ci si montarea unor corpuri de iluminat cu performante lumino-tehnice mai bune, ceea ce va duce la reducerea consumului mediu pe punct luminos de la 173 w la 37 w. “Dupa primirea ordinului de incepere a lucrarilor, avem termen ca in decurs de o luna sa depunem toate documentele pentru obtinerea certificatelor de urbanism iar in maximum doua luni din acel moment, va trebui sa depunem documentele pentru eliberarea autorizatiei de constructie. Frontul de lucru nu va fi numai intr-o anumita zona, ci vom desfasura lucrari in mai multe locuri”, a precizat directorul general al SC Elba Com SRL.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top