AFM: Cinci proiecte de un milion de lei pentru statii de reincarcare a vehiculelor electrice

masini_electrice_76495867_11459300.jpg

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a selectat cinci proiecte in valoare de peste 961.000 lei, pentru 11 statii de reincarcare a vehiculelor electrice, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

“Au fost selectate pentru finantare un numar de 5 dosare prin care se solicita 11 statii de reincarcare in valoare de 961.445 lei. Lista proiectelor aprobate poate fi consultata pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu, la sectiunea aferenta programului. De asemenea, au fost publicate si listele cu proiectele respinse in acest program, solicitantii respinsi avand posibilitatea de a depune contestatie in scris, in termen de 5 zile lucratoare de la data publicarii pe site a rezultatelor”, se arata in document.

Proiectele au fost depuse in sesiunea 15 septembrie – 15 noiembrie 2016.

Recent, AFM a anuntat ca un numar de 285 de dosare a fost aprobat in cadrul Programului ‘Rabla’, dintre care 21 pe segmentul ‘Rabla Plus’. Potrivit sursei citate, in cadrul Programul ‘Rabla Clasic’ au fost acceptate 264 de dosare pentru 504 autovehicule, in timp ce pentru ‘Rabla Plus’ s-au aprobat 21 de dosare pentru 82 autovehicule, dintre care 39 autovehicule pur electrice si 43 autovehicule electrice hibride.

Persoanele juridice care au fost acceptate in programe se pot adresa unuia dintre producatorii/dealerii auto validati in Programele ‘Rabla’ si ‘Rabla Plus 2017’. De asemenea, acestea pot depune dosare de acceptare in cadrul celor doua programe pana la data de 29 septembrie 2017.

Incepand din 18 mai 2017, persoanele fizice si cele juridice pot accesa Programele de stimulare a innoirii Parcului auto national – ‘Rabla Clasic’ si ‘Rabla Plus’.

Bugetul alocat pentru acest an in cazul programului ‘Rabla Clasic’ se situeaza la 180 de milioane de lei, iar cel pentru ‘Rabla Plus’ la 45 de milioane de lei.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.