Strainii au adus 90 de milioane de euro in agricultura anul trecut. In top, un offshore din Luxembourg si cea mai mare banca din Liechtenstein

agricultura_0345874839_41451900.jpg

O companie din Luxemburg a schimbat anul trecut topul investitorilor straini din agricultura. in luna decembrie, o societate cu raspundere limitata, infiintata in Luxembourg, a facut o infuzie de capital de 20,4 milioane de euro intr-o societate care se ocupa de cultivarea cerealelor. Mai mult, un fond de investitii controlat de cea mai mare banca independenta din Liechtenstein a adus in Romania alte 13,2 milioane de euro.

Compania nu a putut fi contactata pentru detalii, avand in vedere ca datele sale de contact duc la o casa de avocatura din Bucuresti.

A doua cea mai mare infuzie de capital din industrie vine din Germania pentru a creste business-ul din Romania al producatorului german de seminte certificate pentru agricultura KWS, o companie cu afaceri la nivel mondial de aproximativ 1 miliard de euro.

Din datele ONRC, KWS Seminte S.R.L, subsidiara a grupului german KWS, a primit in luna iulie o infuzie de capital de peste 7,4 milioane de euro din tara mama.

Compania este activa pe piata din Romania din anul 2002, are peste 110 angajati si un rulaj de 142,7 milioane de lei in 2016.

Indirect, banii straini au venit anul trecut si din Liecht­en­stein, de la un fond de investitii al VP Bank, cea mai mare banca independenta din aceasta tara. Este vorba despre a treia cea mai mare majorare de capital din industria alimentara de anul trecut, in valoare de 6,9 milioane de euro, care a intrat in capitalul social al companiei Roden Agro SRL. Din datele TERMENE.ro, Roden Agro SRL, un business de putin peste 8.500 de lei cifra de afaceri in 2016 si un singur angajat, este detinuta de Ro Agriculture Investment Sicav-SIF, cu sediul in Luxemburg, o companie administrata de cetateanul german Dirk Peter Ruttgers.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.