IMM-urile pot accesa credite in valoare de 20 milioane lei, printr-un acord incheiat de Banca Romaneasca si EximBank

investitii-imm.jpg

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) pot accesa credite in valoare totala de 20 milioane lei pentru realizarea investitiilor sau pentru sustinerea activitatii curente ca urmare a semnarii Acordului de ‘Plafon de garantare IMM’ dintre Banca Romaneasca si EximBank.

‘Prin incheierea ‘Acordului de plafon de garantare IMM’, Banca Romaneasca beneficiaza din partea EximBank de un plafon in valoare de 20 milioane lei. Clientii IMM care deruleaza activitatea cu sustinere de la Banca Romaneasca au la dispozitie o valoare maxima a garantiei individuale de 1,5 milioane lei, iar procentul garantat este de maxim 80% in cazul creditelor de investitii, sau de maxim 70% in cazul creditelor pentru sustinerea activitatii curente, procent valabil si pentru scrisorile de garantie bancara‘, a spus Cosmin Calin, director executiv Banca Romaneasca.

Astfel, clientii IMM pot opta pentru solutii de creditare cu o durata a creditului de maxim 5 ani (in cazul produselor pentru proiecte de investitii), maximum 12 luni (in cazul creditelor pentru activitate curenta) sau de maximu 24 luni (in cazul scrisorilor de garantie bancara).

Presedintele executiv al EximBank, Traian Halalai, invita si alte banci comerciale ‘sa valorifice oferta noastra, beneficiile oferite de Plafonul de garantii IMM facilitand diversificarea solutiilor de finantare a proiectelor IMM-urilor autohtone pe termen scurt si mediu, sustinand in acelasi timp si atingerea tintelor de performanta specifice institutiilor bancare’.

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. In urma reajustarilor directiilor de actiune, realizate in timp pentru adaptarea la evolutiile economice, EximBank are in prezent capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii atractiv pentru orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.