ADR Centru a continuat seria de evenimente destinate informarii si instruirii beneficiarilor de proiecte in cadrul POSCCE.
Evenimentul de la Alba Iulia din data de 18 iulie 2014 – al cincilea de pana acum – s-a adresat reprezentantilor IMM si ONG care au semnat contracte de finantare aferente Operatiunilor 1.3.2 – Sprijin pentru consultanta acordat IMM-urilor si 3.1.1 – Sprijinirea accesului la broadband si la servicii conexe.
Participantii au primit informatii referitor la mecanismele de implementare ale proiectelor contractate, precum si la oportunitatile de finantare pentru perioada 2014-2020.
La seminar au participat peste 30 de persoane, reprezentanti ai IMM-urilor si ONG-urilor care au contractat fonduri nerambursabile prin Axa Prioritara 1 si prin Axa Prioritara 3 din cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Un numar de 81 de contracte, cu o valoare totala de 6,4 milioane lei, sunt finantate in cadrul operatiunii 1.3.2, respectiv 57 de contracte, cu o valoare totala de 11,2 milioane lei, sunt finantate in cadrul operatiunii 3.1.1.
„Un exemplu de proiect contractat pe una dintre operatiuni prevede finantarea conectarii la internet broadband a cabanei de la Balea Lac. Astfel, numerosii turisti ce viziteaza zona vor avea acces la internet si vor putea posta imediat imaginile superbe surprinse pe soseaua ce uneste norii si piscurile muntilor. Aceste proiecte reprezinta o reala oportunitate de dezvoltare pentru beneficiari, fie ei societati private sau ONG-uri, care au putut accesa fonduri pentru acces la servicii de consultanta, dotarea cu echipamente si realizare conexiunilor IT, atat de necesare in ultimii ani derularii rapide si eficiente a activitatilor. Sunt proiecte cu valori mai mici sau mai mari, dar care produc efecte reale in economia Regiunii Centru si in asigurarea de noi locuri de munca. Tinand cont de cei peste 15 ani de experienta pe care-i avem in derularea de programe cu fonduri nerambursabile, pot afirma ca mediul privat este cel mai dinamic in implementarea proiectelor, cu o rata de peste 90% in cheltuirea fondurilor si finalizarea proiectelor„, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
ADR Centru a devenit Organism Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice in urma cu un an, in martie 2013 pentru 4 operatiuni din cadrul Axei 1, iar din luna martie 2014 si pentru Operatiunea 3.1.1 din cadrul Axei 3. Pe parcursul acestei perioade au fost evaluate 431 de proiecte, iar la 30 iunie 2014 s-a incheiat si etapa de contractare. La nivelul Regiunii Centru au fost semnate 412 contracte de finantare in valoare totala de 715 milioane lei, prin care vor fi atrase in Regiunea Centru fonduri nerambursabile in valoare de aproximativ 369 milioane lei, pentru realizarea de investitii in extinderea, modernizarea spatiilor de productie, achizitionarea de echipamente, pentru promovarea produselor pe pietele internationale, achizitia de servicii de consultanta profesioniste si pentru asigurarea accesului la broadband si achizitia de echipamente IT.
Aici gasiti materialele prezentate in cadrul seminarului: http://poscce.adrcentru.ro/comunicate/imm-urile-si-ong-urile-instruite-pentru-implementarea-cu-succes-proiectelor-poscce/
Sursa: ADR Centru