Implementarea Master Planului de Transport se va face prin PO Infrastructura Mare 2014-2020

sosea_curcubeu.jpg

sosea_curcubeuComisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a avut o intalnire cu ministrul roman al Transporturilor, domnul Ioan Rus, in cadrul careia s-a vorbit despre Programul Operational pentru Infrastructura Mare. Acestui program ii sunt alocate aproape 9,5 miliarde de euro pentru proiecte de investitii in domeniul transportului, mediului si energiei in Romania.

Investitiile in cauza reprezinta peste 40% din totalul de 23 de miliarde de euro alocate Romaniei prin politica de coeziune pentru a stimula cresterea economica, crearea de locuri de munca si investitiile.
    
Prin acest program se va face inclusiv implementarea Master Planului General de Transport, document ce constituie planul strategic de dezvoltare a acestui sector in anii ce vor urma. Aproape finalizat, Master Planul trebuie sa evalueze necesitatile specifice din sector, sa identifice conexiunile lipsa si blocajele si sa stabileasca indicatori clari si realisti pentru proiectele viitoare.

In cadrul vizitei sale in Romania, doamna Corina Cretu, a vizitat santierul „Autostrazii Sebes-Turda„, un proiect care face parte din reteaua principala TEN-T. Dupa aprobarea proiectului, Comisia Europeana va aloca Romaniei aproximativ 150 de milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru constructia infrastructurii de transport mentionate. Autostrada Sebes-Turda va face legatura intre sectiunea Orastie-Sibiu, parte deja in functiune a autostrazii A1, cu sectiunea Gilau-Campia Turzii, parte a autostrazii A3. Ea va reduce in mod considerabil timpii necesari pentru transport si va aduce, de asemenea, beneficii cetatenilor si comunitatilor din localitatile invecinate. Odata finalizata, autostrada Sebes – Turda va avea o lungime totala de 70 km.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top