Impreuna pentru un teritoriu de coresponsabilitate

floare_gunoi.jpg

Competitia se desfasoara sub numele “Impreuna pentru un teritoriu de coresponsabilitate” si are in vedere premierea unor demersuri inovatoare social, elaborate in urma procesului de consultare a cetatenilor cu privire la bunastarea sociala, derulat in cadrul proiectului “Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active” .

Status: INACTIV
Depunere pana la: 29.03.2013 
Suma maxima: 7.500 lei

Prin organizarea competitiei impreuna pentru un teritoriu de coresponsabilitate se urmareste promovarea incluziunii sociale active prin stimularea participarii civice si a dialogului social intre cat mai multi actori ai comunitatilor locale.

criesCompetitia este organziata in cadrul proiectului Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active, proiect implementat de catre Asociatia CRIES-Centrul de Resurse Etice si Solidare in parteneriat cu Platforma Europeana IRIS, Institutul Intercultural Timisoara, Asociatia Serviciul APEL si Reper 21. Proiectul este co-finantat prin Programul Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

In cadrul proiectului Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active (2010-2013) au fost constituite 8 Grupuri Locale de Actiune care au sustinut organizarea unui proces de consultare cetateneasca in vederea dezvoltarii unei viziuni impartasite cu privire la bunastarea sociala.

In etapa de consultare au fost implicati la nivel national peste 1.500 de cetateni, proveniti din grupuri socio-profesionale diverse, inclusiv din randul persoanelor marginalizate social. Pe baza criterilor de bunastare exprimate de catre cetateni au fost construiti 59 de indicatori de bunastare, care au stat la baza dezvoltarii a 8 planuri locale de actiune. Planurile Locale de Actiune contin propuneri de activitati, proiecte, programe care pot raspunde criterilor de bunastare identificate de cetateni si care au fost agreate de catre membrii Grupurilor Locale de Actiune.

Valoarea premilor acordate:

Valoarea totala a premilor este de 60.000 RON.

In cadrul competitiei vor fi acordate un numar de 8 premii, in valoare egala de 7.500 RON/premiu. Resursele financiare disponibile pentru acordarea celor 8 premii provin din Fondul Social European, Programul Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane si resurse proprii ale Asociatiei CRIES-Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare.

Acordarea premiilor se va realiza intr-o singura transa, in maxim 45 de zile lucratoare de la semnarea fiecarui contract de premiere (sponsorizare) in parte.

Fiecare proiect premiat va beneficia suplimentar de cate un film de promovare realizat de catre Asociatia CRIES, care va fi produs in perioada aprilie-iunie 2013.

Criterii de eligibilitate pentru proiecte: proiectele inscrise in competitie trebuie sa respecte cumulativ urmatoarele conditii:

(1) trebuie sa fie prezentate (planificate şi implementate) in parteneriat cu mai multe organizatii (asociatii, fundatii, institutii publice, camere de comert, sindicate, asociatii ale fermierilor si meseriasilor) si cel putin 30% dintre partenerii implicati in parteneriat trebuie sa fie membri ai unuia dintre Grupurile Locale de Actiune (GLA) constituite in cadrul proiectului Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active.
(2) proiectele trebuie sa raspunda criteriilor de bunastare exprimate de cetateni – in sectiunea de justificare a proiectului se va lua in considerare clasamentul descrescator al indicatorilor de bunastare (top 5 cei mai importanti indicatori – pe intrebare sau per total) construiti in fiecare oras si criteriile exprimate de catre cetateni. Totodata, pe platforma proiectului sunt prezentate pentru fiecare oras bazele de date cu criterile exprimate de catre toti cetatenii implicati in demers (informatii care pot fi consultate prin accesarea platformei, sectiunea Web File Manager);
(3) proiectele trebuie sa prezinte un caracter inovator explicit in ceea ce priveste modul de abordare a problemelor identificate, implicarea comunitatii in implementare, identificarea si folosirea resurselor;
(4) proiectele prezentate in competitie vor fi proiecte noi, lansate in perioada aprilie – mai 2013 si nu se refera la re-editarea unor proiecte si activitati care au mai fost organizate la nivel local;
(5) proiectele trebuie sa se desfasoare intr-unul sau mai multe orase din cele 8 , in care au fost dezvoltate Grupurile Locale de Actiune: Arad, Brasov, Bucuresti (sector 1), Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara;
(6) costurile aferente implementarii proiectului trebuie sa fie de minim 7.500 RON, cat este cuantumul premiului. Costurile care depasesc valoarea premiului vor fi asigurate din surse proprii.

In fiecare oras pot fi depuse un numar maxim de 3 idei de proiect. Este permis si se incurajeaza depunerea unor proiecte prin dezvoltarea parteneriatului intre membri ai mai multor GLA-uri din orasele implicate in proiectul Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active. In cazul in care se vor depune proiecte in parteneriat intre membri ai mai multor GLA-uri, acestea nu afecteaza limita de 3 proiecte/GLA.

In cazul in care intr-un oras exista interes pentru depunerea unui numar mai mare de 3 proiecte, este necesara organizarea unei intalniri a membrilor GLA-ului respectiv si votarea (cu majoritate simpla) a celor trei proiecte care vor fi depuse. in acest caz, este necesar ca intre documentele ce vor fi depuse sa se anexeze si o copie dupa Procesul Verbal al intalnirii GLA in care s-au votat cele 3 idei de proiecte, proces verbal care trebuie semnat de catre participanti.

In vederea evitarii conflictului de interese, in cadrul prezentei competitii nu pot fi depuse proiecte de catre (sau in parteneriat cu) organizatiile partenere ale proiectului Rolul dialogului social in dezvoltarea incluziunii sociale active, respectiv: Platforma Europeana IRIS, Institutul Intercultural Timisoara, Asociatia Reper 21.

Criterii de eligibilitate pentru solicitant si parteneri:

Solicitantul si partenerii trebuie sa detina personalitate juridica inregistrata in Romania si sa se incadreze intr-una din urmatoarele tipuri de structuri: organizatii ale societatii civile (asociatii, fundatii), camere de comert, institutii publice, sindicate, asociatii ale fermierilor si meseriasilor.

Solicitantul si partenerii nu au fost implicati in scandaluri publice si nu au incalcat legea statului roman.

Solicitantul si partenerii trebuie sa demonstreze prin statut ca nu sunt structuri infiintate de nici un partid politic, ca nu finanteaza partide politice si, in general, sunt apolitice.

Durata perioadei de evaluare este de maxim 30 de zile calendaristice de la termenul-limita de depunere a candidaturilor. In termen de maxim 5 zile de la expirarea termenului-limita de depunere a documentelor, toti aplicantii vor primi un mesaj electronic de confirmare a primirii documentelor.

Adresa de corespondenta pe perioada competitiei este [email protected].

Perioada de desfasurare a competitiei este 12-29 Martie 2013.

Termenul limita de depunere a proiectelor este data de 29 Martie 2013, ora 17.00 (data de primire a documentelor).

Documentele se vor depune la sediul Asociatiei CRIES-Centrul de Resurse Etice si Solidare, Bv. Bogdan Petriceicu Hasdeu, nr 11, Timisoara sau vor fi transmise prin posta la adresa mentionata, data limita de primire fiind 29 Martie 2013. Dosarele care vor ajunge dupa aceasta data, chiar daca au data de expediere anterioara datei de 29 Martie 2013, nu vor fi luate in considerare.

Sursa: Dialogsocial.cries.ro
Finantator: Asociatia CRIES

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Regulament competitie

[caseta-final-fise] 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.