UPDATE 26 FEBRUARIE 2025:
Termen limită de aplicare prelungit! Programul de accelerare pentru Europa Centrală și de Est prelungește termenul de depunere a aplicațiilor până la data de 14 martie!
ȘTIREA INIȚIALĂ 6 FEBRUARIE 2025:
NESsT, împreună cu IKEA Social Entrepreneurship și Cisco Foundation, lansează Programul de accelerare NESsT pentru Europa Centrală și de Est, o nouă sesiune de sprijin pentru antreprenorii români, care generează impact pozitiv pe piața muncii.
Programul de accelerare vine ca o continuare a celor 2 programe desfășurate deja în România în ultimii 3 ani și care au creat oportunități pentru 3.900 de locuri de muncă demne (cu salarii declarate integral și drepturi sociale garantate) pentru persoane greu angajabile.
Pe lângă sprijinul financiar, de până la 100.000 de dolari, Programul de accelerare NESsT pentru Europa Centrală și de Est, include sesiuni de mentorat pentru antreprenori și un amplu proces de învățare, alături de specialiștii NESsT și ai organizațiilor partenere.
Unul dintre criteriile de eligibilitate: crearea locurilor de muncă demne pentru persoane greu angajabile (tineri, minorități etnice, comunitatea LGBTQIA+, persoane cu dizabilități, imigranți, refugiați, mici producători și artizani, mici fermieri, angajați fără contracte de munca, persoane fără adăpost)
Antreprenorii interesați pot aplica aici.
Până acum, NESsT România a susținut inițiative antreprenoriale precum:
- ALTRNTV, magazinul de moda sustenabila;
- Helyenvalo, un food hub din Odorheiu Secuiesc;
- ROMO, cea mai mare comunitate online a producătorilor independenți;
- Atelierul de pânză, o întreprindere care angajează persoane cu dizabilități, care croiesc și cos sacoșe din pânză.
NESsT, un accelerator global de business, creează în Polonia și România oportunități întreprinderilor cu impact social: fonduri și sprijin operațional pentru dezvoltarea afacerii.
Programul de accelerare NESsT pentru Europa Centrală și de Est, este conceput special pentru întreprinderile care creează locuri de muncă demne pentru persoane din comunități defavorizate și marginalizate. Acestea includ persoane care au trecut prin experiențe de migrație sau strămutare, mici producători și artizani, tineri, minorități etnice, comunitatea LGBTQIA+, persoane cu dizabilități, femei, micii fermieri, lucrători din economia informală și persoane fără adăpost. Programul urmărește să sprijine întreprinderi care doresc să producă o schimbare în comunitățile lor prin crearea directă de locuri de muncă, facilitarea angajării sau îmbunătățirea mijloacelor de trai ale furnizorilor din lanțurile lor de aprovizionare.