În 2023, peste 60% din angajatorii din România vor majora salariile

eugen_teodorovici_salariile_celor_care_gestioneaza_fonduri_europene_sunt_la_un_nivel_destul_de_bun_97653100.jpeg

Aproximativ 62% dintre angajatori au în plan să majoreze salariile angajaților în acest an, 21% doar pentru anumite poziții, iar 17% nu le vor crește, conform unui studiu realizat de platforma Undelucram.ro.

În jur de 36% dintre specialiștii în HR spun că în companiile pe care le reprezintă salariile vor crește cu 5 – 10%, aproximativ 22% susțin că majorarea va fi de 5%, iar în 17% dintre companii va fi o creștere de 10 – 15%.

Aproximativ 2,5% dintre experții în resurse umane au menționat o creștere de 30 – 40% în companiile în care lucrează.

De asemenea, 52% dintre angajatori spun că mărirea salarială pe care vor să o facă este ca parte a unui plan anual de a-și menține angajații motivați, 28% vor să facă acest lucru din cauza contextului economic, 17% ca urmare a dinamicii din piața muncii, iar 2,5% datorită rezultatelor peste așteptări ale companiei.

În jur de 5% vor să majoreze salariile personalului din alte motive.

39% dintre cei care nu vor face majorări de salarii au decis astfel pentru că își doresc să își recompenseze angajații și prin alte metode.

În jur de 28% nu vor crește salariile pentru că situația financiară a companiei de la finalul 2022 nu permite o majorare salarială, 17% din cauza întregului context macroeconomic și tot 17% pentru că firmele în care activează majorează salariile doar în urma unor negocieri angajat-angajator.

O treime dintre angajați au nevoie de o majorare a salariului de 20 – 30%

Aproximativ 27% dintre angajati spun că ar avea nevoie de o majorare a salariului de 20 – 30% pentru a se descurca cu cheltuielile, 20% dintre ei de 10 – 15%, iar în jur de 19% au nevoie de creștere 15 – 20%.

Pe de altă parte, circa 7% dintre respondenți au spus că ar vrea o majorare de peste 50% a salariului pentru a le ajunge banii. În același timp, 6,5% dintre angajați au spus că s-ar descurca cu cheltuielile pe care le au chiar dacă nu le-ar crește salariul în acest an.

În cazul în care salariul nu le va fi mărit:

  • 41% dintre angajați au de gând să își caute un alt loc de muncă;
  • 19% vor încerca o renegociere cu managerul;
  • 13% își vor căuta o colaborare suplimentară sau un al doilea job;
  • 9% ar aprecia dacă li se vor oferi și alte beneficii.

Aproximativ 19% nu au niciun plan pentru eventualitatea în care anul acesta nu vor primi un salariu mai mare.

În jur de 35% dintre angajați spun că li se mărește anual salariul, 28% doar în urma unei renegocieri, 19% dintre angajați au salarii mai mari în funcție de performanță, iar 12% spun că în compania în care lucrează se măresc salariile anual doar pentru anumite poziții.

Aproape 2% dintre respondenți au răspuns că au salariul mai mare în fiecare trimestru, iar 5% din doi în doi ani.

Sursa: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top