In aceasta toamna, VentureConnect se extinde la nivel national

ventureconnectVentureConnect, prima initiativa din Romania ce sustine industria tehnologica si pune in legatura directa tinerii antreprenori din zona IT, on-line si tehnologie cu importante fonduri de investitii nationale si internationale, anunta, in premiera pentru aceasta toamna, doua editii locale: Cluj -12 octombrie si Timisoara – 19 octombrie. Editia din Bucuresti este programata pe data de 23 noiembrie la Hotel Intercontinental.

Pentru toate cele trei intalniri VentureConnect si-a confirmat prezenta Doug Richard, antreprenor de succes si important investitor, cu o experienta bogata in dezvoltarea de incubatoare de afaceri internationale.

Ma bucur ca pot sprijini initiativa VentureConnect, deoarece ofera solutii pentru antreprenorii care au nevoie de sustinere financiara si mentorat pentru a isi cladi afaceri de success. Multe dintre proiectele on-line incipiente se lupta cu lipsa resurselor si de cele mai multe ori esueaza din cauza unei consilieri necorespunzatoare. VentureConnect creeaza oportunitati viabile, oferind sansa colaborarii directe cu mentori cu experienta reala de business“, a declarat Doug Richard, fondator a 7 companii si mentor in programul School for Startups Romania.

Prin intermediul intalnirilor din Cluj si Timisoara, urmate de editia deja traditionala de la Bucuresti, VentureConnect este o resursa vasta de networking si o forma de mentorat activ pentru antreprenorii romani in colaborare directa cu potentiali investitori.

In aceasta toamna, proiectul VentureConnect ia o amploare semnificativa atat prin organizarea celor doua intalniri din tara, cat si prin comunitatea on-line pe care o va dezvolta in perioada urmatoare, comunitate ce reuneste antreprenorii din Romania dar si din sud-estul Europei, pe de o parte, si potentiali investitori importanti din Europa si Statele Unite, pe de cealalta parte. Prezenta la Bucuresti a unor nume sonore ne demonstreaza ca am reusit sa generam o legatura viabila intre antreprenori si investitori activ interesati de domeniile on-line, IT si tehnologie“, a declarat Dan Visoiu, Partner Biris Goran si co-fondator VentureConnect.

In cadrul celei de-a treia editii VentureConnect din data de 20 iunie 2011, din cele 38 de proiecte depuse, 14 dintre acestea au intrat in sesiuni de pitching, 3 dintre startup-urile prezente fiind internationale: Lime & Tonic (Republica Ceha), Stockpodium (Bulgaria) si Evosoft Media (Belgia). La evenimentul din iunie au fost prezenti investitori din Statele Unite, Europa de vest, din regiunea centrala si est-europeana si bineinteles din Romania.

Sustinatorii evenimentului VentureConnect din aceasta toamna sunt: Microsoft BizSpark (un program global ce vine in intampinarea antreprenorilor cu o oferta completa: acces la produsele Microsoft de dezvoltare si testare, vizibilitate si resurse de marketing), School for Startups Romania (liderul furnizorilor britanici de training in domeniul afacerilor, ce ofera adevarate lectii de afaceri si metode practice pentru reusita in afaceri), OKIAN (una dintre cele mai mari librarii online din Romania), ARIES Timisoara (asociatie profesionala in domeniul IT&C care numara peste 280 de membri individuali la nivel national, 4 filiale in Timisoara, Cluj, Brasov si Craiova, 53 de companii din domeniul electronic si software, precum si 4 universitati de profil tehnic), precum si A.R.M.O. (Asociatia Romana a Magazinelor Online).

Mai multe detalii legate de depunerea proiectelor pentru editiile din tara si sesiunea finala din Bucuresti se gasesc pe website-ul evenimentului: http://www.ventureconnect.ro.

Pentru informatii organizatorice:

Alexandra Dumitru
Director de Proiect VentureConnect
Email: [email protected]
Mobil: +40 729 00 39 56 / +4 0751.014.714

***

VentureConnect a fost lansat in 2010 de catre Ana Maria Andronic (avocat senior la Biris Goran) si Daniel Visoiu (partener la Biris Goran) impreuna cu un grup de antreprenori IT/on-line binecunoscuti cum ar fi Marius Ghenea (antreprenor si business-angel), Radu Georgescu (Presedintele Gecad Group), Orlando Nicoara (Director General al Mediafax Group si antreprenor on-line), Péter Barta (Director Executiv al Fundatiei Post-Privatizare) si Dragos Roua (antreprenor on-line).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.