In municipiul Suceava, autobuzele electrice vor fi achizitionate printr-un proiect cu finantare europeana

autobuz-electric-605x.jpg

Primele autobuze electrice ar urma sa circule in municipiul Suceava de la jumatatea anului viitor, dupa ce vor fi parcurse toate procedurile legale necesare, a anuntat primarul Ion Lungu.

El a afirmat ca autobuzele electrice vor fi achizitionate printr-un proiect cu finantare europeana in valoare de 25 de milioane de euro, iar Primaria Suceava va investi anul acesta 1,5 milioane de lei pentru amenajarea platformei unde se va construi garajul si statia de alimentare pentru autobuze.

Potrivit primarului, in ultima sedinta a Consiliului Local Suceava s-a aprobat ca o suprafata de 9.750 de metri patrati, de pe strada Grigore Andrei, sa fie alocata noului sediu al Diviziei electrice de transport public local a municipiului Suceava.

Totodata, edilul a precizat ca in proxima sedinta a deliberativului local va fi supus aprobarii un proiect de investitii vizând amenajarea platformei pentru transport electric.

“Vom amenaja aceasta platforma pe banii municipalitatii sa ne incadram in proiect. Venim in intâmpinarea proiectului cu aceasta platforma betonata. Vreau ca, pâna in toamna, sa avem aceasta platforma betonata sa o punem la dispozitia proiectului (…) Acolo nu facem ateliere de intretinere, e vorba de garaj pentru masini si statie de incarcare”, a spus primarul, precizând ca, in prima etapa, se vor aloca 1,5 milioane de lei pentru amenajarea platformei.

Primarul a mai spus ca proiectul va fi depus in vederea obtinerii finantarii europene in luna iunie sau iulie, in acest an urmând sa se semneze acordul de finantare, si, daca nu vor fi contestatii la licitatii, achizitia autobuzelor electrice se va realiza la jumatatea anului viitor.

Potrivit lui Lungu, prin acest proiect, se doreste achizitionarea a cel putin 40 de autobuze electrice, cu sistem de e-tiketing si monitorizare in trafic a flotelor.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.