In perioada 2014-2020 sunt alocati din fonduri europene, in jur de 100 de milioane de euro pentru trei spitale regionale

spital1.jpg

Marele esec al ministrilor Sanatatii din ultimii ani sunt spitalele regionale. Toti au promis ca in 2018 vor finaliza studiile de fezabilitate pentru a obtine banii de la Banca Mondiala, dar acestea ar putea fi gata in 2019. Sorina Pintea spune ca spitalele vor fi construite cu o intarziere de un an. Un conflict pe aceasta tema a pornit intre ministrul Sanatatii si autoritatile din Cluj care au anuntat ca vor sa notifice Comisia Europeana sa poata accesa individual, prin Consiliul Judetean, fondurile, pentru a finaliza proiectul pe care Guvernul nu a reusit nici macar sa-l inceapa.

In anul 2015, premierul de atunci, Victor Ponta, anunta cu mare fast demararea proiectului de constructie a celor trei spitale regionale din Iasi, Craiova si Cluj, proiect realizat impreuna cu Comisia Europeana. La acel moment, se doreau cate 100 de milioane de euro pentru fiecare unitate spitaliceasca.

“Conform documentelor trimise la Comisia Europeana, avem alocati, in perioada 2014-2020, din fonduri europene, in jur de 100 de milioane de euro pentru fiecare dintre cele trei spitale regionale pe care noi le-am considerat importante, prioritati, si anume Iasi, Cluj si Craiova. (…) Vom face un proiect comun, un tip de spital regional, un proiect tip, care, dupa aceea, sigur, se realizeaza pe teren, cu sprijinul autoritatii locale, care trebuie sa puna la dispozitie teren, infrastructura si confinatare”, a explicat, in urma cu trei ani, Victor Ponta.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.