Infiintarea unei livezi de nuci cu fonduri europene

nuca.jpg

nucaInfiintarea unei livezi de nuci este una dintre cele mai bune investitii in acest moment, sustin specialistii din piata agricola care estimeaza ca exista un deficit de pana 100.000 de tone de miez de nuca in fiecare an, la nivel mondial. Cei mai mari cumparatori de nuca provin din tarile arabe, dar se fac exporturi bune si catre Spania sau Grecia.

In Romania, suprafetele cultivate cu nuci sunt in crestere aproape exponentiala, asa ca este posibil ca in urmatorii ani sa devenim un furnizor important pentru Europa si nu numai. Pe treaba s-au pus si vecinii din Republica Moldova, iar un exemplul lui Victor Gutu, agricultor si directorul Asociatiei AMG Kernel din raionul Soroca, este demn de luat in seama.

Gutu lucreaza 7.000 de hectare de teren agricol, dintre care, pe 750 de hectare a infiintat o livada de nuci. Anul acesta a recoltat primele nuci si spune ca a reusit sa isi amortizeze investitia cu cele 700 de kilograme recoltate de pe fiecare hectar de livada de nuci.

Mai multe detalii: Agrointel.ro

0 thoughts on “Infiintarea unei livezi de nuci cu fonduri europene”

  1. Georgian spune:

    Salutare.Detin si eu in jur de 6 hectare teren undeva in jud.Buzau,suprafata mica,recunosc!Problema este ca aceasta suprafata este inregistrata ca pasune.As fi dorit sa infiintez livada nuci so totodata sa accesez si fonduri europene.Mergand la registrul agricol Buzau,cei de acolo mi.au spus ca din pacate cei care au terenul inregistrat ca padune nu mai pot accesa fonduri,deoarece este ordin dat de guvern.As dori va rog sa.mi spuneti daca asa este,sau bitocratia este atat de mare incat incepe de la un nivel mic!Si,daca se poate de unde as putea obtine consultanta.multumesc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.