Regio – nou apel de proiecte in domeniul turism, pentru regiunile Sud-Vest si Centru

turism31.jpg

Peste 17 milioane de euro sunt pusi la dispozitia celor interesati sa acceseze fonduri europene nerambursabile pentru noi proiecte de dezvoltare a turismului. Finantarea este asigurata prin Programului Operational Regional 2007-2013 (Regio), Axa 5, domeniul major de interventie DMI 5.2 “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice“.

Astfel, incepand cu data de 23 octombrie 2012, la sediile Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru pot fi depuse noi cereri de finantare pe domeniul mentionat.

Apelul de proiecte beneficiaza de un buget orientativ in valoare de 17,84 de milioane de euro, din care circa 14,23 de milioane de euro sunt alocati pentru regiunea Sud-Vest, restul de circa 3,61 de milioane de euro revenind regiunii Centru. Cererea de proiecte este cu depunere continua, pana la depasirea cu 50% a alocarii financiare.

Lansarea apelului are drept scop acoperirea alocarii financiare destinate DMI 5.2 din cadrul programului Regio.

Pentru perioada 2007-2013, Regio are un buget orientativ de 4,3 milioane de euro, din care circa 3,5 milioane de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile alocate României din Fondul European de Dezvoltare Regionala. La data de 3 septembrie a.c., programul Regio avea un stadiu de contractare de 94,67% (raportat la sumele FEDR alocate), corespunzator unui numar de 3.158 de contracte de finantare semnate cu beneficiarii programului.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.