Informare de presă

O delegaţie condusă de Directorul General al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Daniel Constantin, a participat, joi, 4 iunie 2009, la Bruxelles, la o întâlnire cu Prosper De Winne, director general adjunct pentru audit, respectiv Wolfgang Burtscher, director audit, în cadrul DG AGRI.

În cadrul întrevederii a fost prezentat stadiul implementării recomandărilor făcute de precedentele misiuni de audit ale Comisiei Europene, dar şi măsurile adoptate de noua conducere a Agenţiei. Principalele subiecte abordate au vizat stadiul campaniei SAPS 2008, stadiul depunerii cererilor pentru campania SAPS 2009, dar şi reorganizarea Agenţiei.

Directorul General APIA, Daniel Constantin, a menţionat că, în paralel cu efortul susţinut pentru respectarea termenelor şi procedurilor europene de efectuare a plăţilor, s-a reuşit remedierea unora dintre deficienţe constatate la ultimele misiuni de audit. În acest context, s-a subliniat faptul că au fost rezolvate problemele legate de efectuarea plăţilor duble şi că a fost simplificată procedura de plată, prin încheierea convenţiilor cu băncile comerciale.

De asemenea, conducerea Agenţiei a prezentat măsurile adoptate pentru campania SAPS 2009, printre care lansarea licitaţiei pentru contractarea serviciilor de teledetecţie, o altă prioritate fiind refacerea ortofotoplanurilor şi actualizarea LPIS.

Nu în ultimul rând, Directorul General APIA a menţionat că în reorganizarea Agenţiei s-a avut în vedere recomandarea CE de dimensionarea a direcţiilor în funcţie de volumul de muncă al angajaţiilor.

La finalul întâlnirii, ambele părţi au convenit ca Planul de Acţiuni asumat de Agenţie să fie monitorizat permanent, astfel încât măsurile să fie implementate la termenele anunţate.

 

Serviciul Comunicare și Promovare Programe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.