Infrastructura de sanatate din municipiul Curtea de Arges, reabilitata cu sprijin Regio

curtea-de-arges-4.jpg

curtea-de-argesIn data de 7 august, in prezenta domnului Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia si a domnului Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetan Arges, Municipiul Curtea de Arges a semnat contractul de finantare pentru proiectul “Modernizare, dezvoltare si echipare a ambulatoriului Curtea de Arges“.

La nivelul judetului Arges acesta este primul contract de finantare in cadrul Axei prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.1 “Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.

Proiectul are o valoare totala de 6.391.597,80 lei, din care 5.002.511,92 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile solicitate.

Investitia finantata din Regio si care se va derula pe parcursul a 14 luni urmareste imbunatatirea infrastructurii serviciilor de asistenta medicala, cu impact direct asupra cresterii calitatii serviciilor de sanatate acordate persoanelor din Curtea de Arges. Potrivit cererii de finantare, aproximativ 70.000 de persoane vor putea beneficia anual de servicii medicale performante. Fondurile nerambursabile vor fi folosite la modernizarea si echiparea infrastructurii Ambulatoriului integrat, fapt ce va conduce la cresterea numarului de consultatii si la eficientizarea actului medical.

Domnul Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia, a afirmat ca “Este o bucurie pentru noi semnarea acestui contract de finantare, ca de altfel semnarea oricarui contract, insa daca in cazul altor contracte am avut niste emotii vis-a-vis de modul cum va fi implementat proiectul, avand in vedere experienta acumulata in acesti ani in Primaria Municipiului Curtea de Arges, si date fiind evenimentele derulate in implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, sunt convins ca proiectul se va incheieia cu succes. Sunt convins ca veti atribui contractul de lucrari cel mai important pana la sfarsitul iernii poate si mai devreme, astfel incat primavara sa va gaseasca cu motoarele turate la maxim. Altfel spus, cred ca Planul Integrat de Dezvoltare Urbana trebuie privit ca o experienta acumulata, nu putina, ce va fi pusa de dumneavoastra, de specialistii si decidentii din primarie in slujba acestui proiect. Despre utilitatea proiectului pentru cetatenii din Curtea de Arges, si bineinteles din imprejurimi, sunt convins ca este un proiect mai mult decat necesar pentru ca sunt convins ca impactul proiectului depaseste granitele orasului. O parte importanta din finantare se directioneaza catre echipamentul si catre actul medical, foarte importante alaturi de constructie. Sunt convins de complementaritatea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana cu acest proiect si, speram noi, cat mai repede, si cu scolile. Ne dorim sa mergem in lista de rezerve finantate cat mai jos in speranta ca poate nu toate, dar macar una-doua scoli din Curtea de Arges sa fie finantate, astfel incat Regio 2007 – 2013 sa fie un program de referinta pentru comunitatea dumneavoastra. Pana acum, judetul Arges a avut proiecte in toate axele Programului Operational Regional, vorbesc de contracte de finantare semnate, exceptand acest domeniu de interventie 3.1 “Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”. Iata ca odata cu semnarea acestui contract, practic tot ceea ce se putea finanta prin Programul Operational Regional se regaseste in judetul Arges si aceasta spune mult despre preocuparile, atat ale administratie locale argesene, cat si ale mediului de afaceri, vis-a-vis de absorbtia de fonduri europene. Urmeaza un proiect similar la ambulatoriul de la Mioveni si sunt convins ca si acolo lucrurile vor fi bune. Vreau sa va felicit si sa va urez succes in implementare!

La nivelul regiunii Sud Muntenia, din Programul Operational Regional 2007-2013 au fost finantate pana la aceasta data sapte proiecte ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii de sanatate, valoarea totala a cererilor de finantare ridicandu-se la 211.033.436,65 de lei. Municipiul Curtea de Arges mai este beneficiar Regio si pentru alte trei contracte de finantare Regio in cadrul Axei prioritare 1 – “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1. “Planuri integrate de dezvoltare urbana”, subdomeniul “Centre urbane”.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.