CJ Iasi va primi fonduri nerambursabile pentru proiectul SMID

floare_gunoi.jpg

deseuriPresedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a declarat ca reprezentantii Comisiei Europene au aprobat finantarea nerambursabila de 50,6 milioane de euro pentru Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deseurilor din Judetul Iasi (SMID)“.

Cristian Adomnitei a spus, totodata, ca aplicatia de finantare a fost transmisa de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice spre aprobarea Comisiei Europene la inceputul lunii noiembrie 2012.

Impreuna cu doamna ministru Rovana Plumb voi semna, la finalul saptamanii viitoare, contractul de finantare aferent. Este cel mai mare proiect finantat de Uniunea Europeana pe care il desfasoara Consiliul Judetean Iasi. Acest proiect va face ca Iasul sa fie printre primele judete care va respecta normele europene in ceea ce priveste conditiile de mediu. Beneficiile proiectului se vor resimti pe termen lung. In urmatorii trei ani, cat este durata de implementare a proiectului, se va pune la punct un sistem complet si complex de management al deseurilor care va imbunatati calitatea vietii si pe cea a mediului inconjurator. De pasul facut acum de autoritati si de cetateni se vor bucura generatii intregi“, a declarat Cristian Adomnitei.

Partea de cofinantare necesara desfasurarii proiectului va fi de aproximativ 19,3 milioane de euro si va fi asigurata de Consiliul Judetean Iasi. Scopul proiectului este reprezentat de completarea infrastructurii si a echipamentelor existente cu investitii care sa conduca la asigurarea unui sistem de management integrat al deseurilor la nivel de judet, prin care se va realiza atingerea standardelor minime pentru conformarea cu cerintele legislative ale Uniunii Europene referitoare la sectorul de mediu, precum si respectarea angajamentelor Romaniei asumate prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana.

Mai multe detalii: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.