ING Bank, modificare rapidă – reduce avansul la creditele ipotecare, după ce îl majorase recent

ing.png

ING Bank România a redus avansul la creditele ipotecare la 25%, după ce recent îl majorase de la 15% la 35%, pe fondul pandemiei COVID 19.

Banca olandeză vine cu o modificare rapidă a condițiilor de creditare, după ce acestea deveniseră mai stringente ca urmare a epidemiei, acum sunt relaxate ușor.

“Condițiile pentru creditele imobiliare și de nevoi personale sunt reevaluate regulat”, spun reprezentanții băncii. “Astfel, în urma trecerii de la stare de urgență la stare de alertă și a relaxării restricțiilor de mobilitate, actualizăm avansul necesar pentru credite imobiliare de la 35% la 25%. În continuare, vom evalua condițiile de creditare pentru a păstra o politică de creditare responsabilă”.

ING crescuse avansul la 25% în mai 2016 pentru creditele ipotecare, în contextul adoptării Legii privind darea în plată, dar apoi a revenit la 15%, nivel pe care l-a menținut până înainte de epidemia din acest an.

Banca majorase în 2017 și avansul la creditele Prima Casă de la 5% la 10%. Ponderea mai mare a avansului raportat la valoarea ipotecii a fost redusă din nou la 5% pentru împrumuturile pe o perioadă de până la 25 de ani.

Un nivel mai ridicat al avansului înseamnă că debitorii trebuie să economisească pentru o perioadă mai îndelungată înainte de a cumpăra o locuință prin intermediul unui credit – sau pot lua bani din altă parte. Avansul de doar 5% pentru programul Prima Casă este unul dintre elementele care l-a făcut foarte popular în ultimul deceniu…Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.