Initiativa comisarului european Corina Cretu de consolidare a capacitatii administrative de gestionare a fondurilor europene

corina-cretu-POR.jpg

Comisia a lansat miercuri, 28 februarie, un apel in vederea exprimarii interesuluiCautati traducerile disponibile pentru linkul precedent pentru participarea intr-o actiune-pilot avand ca obiectiv furnizarea de asistenta autoritatilor de management din statele membre, in scopul imbunatatirii modului in care fondurile europene sunt gestionate si investite.

Candidatii selectati vor beneficia de sprijin prin intermediul unui nou demers, avand la baza expertiza Comisiei Europene, in cooperare cu OCDE, si de utilizarea in mod coordonat si integrat a asistentei si instrumentelor disponibile. In mod particular, noul demers va oferi asistenta autoritatilor de management in elaborarea unor fise de parcurs detaliate si atotcuprinzatoare, care sa includa obiective clare, precum si in implementarea actiunilor identificate.

“Politica de coeziune nu se rezuma doar la fonduri europene, ci si la utilizarea cat mai eficienta a acestora. Acest lucru se poate realiza doar printr-o gestionare a fondurilor de calitate superioara care sa garanteze cele mai bune rezultate pentru cetatenii europeni. Aceasta initiativa-pilot va oferi asistenta autoritatilor de management selectate in pregatirile pentru urmatorul cadru financiar, post-2020”, a subliniat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.