Dezastrul continua. Zero centi fonduri structurale absorbite de la UE in ianuarie

bank-note-euro-bills-paper-money-63635.jpeg

Niciun cent nu a fost primit in ianuarie de la UE pentru proiectele care sunt dezvoltare cu fonduri structurale. Fondul de dezvoltare rurala a primit si el zero finantare, singurele sume intrate in tara fiind cele destinate subventiilor agricole – 664 milioane de euro – arata datele Ministerului de Finante.

Al cincilea an al exercitiului financiar 2014-2020 debu­teaza cu stangul, iar rata de absorbtie este, potrivit ultimei statistici a Mi­nisterului Dez­voltarii si Fondurilor Europene din 2 fe­bruarie, de 4,9% – 1,1 mld. euro din totalul de 22,6 miliarde de euro fon­duri struc­turale acor­date Romaniei in exercitiul financiar curent. Ministrul fondurilor europene Rovana Plumb s-a intalnit ieri la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene.

„Pentru a stabili impreuna masuri care sa sporeasca atragerea si eficienta cheltuirii fondurilor europene in Romania“, dupa cum anunta ministerul de resort.

Rovana Plumb a discutat cu Marianne Thyssen, comisar european pentru ocupare si afaceri sociale, despre Programului Operational Capital Uman (POCU) si, dupa cum admit oficialii romani, „despre posibile masuri pentru evitarea dezangajarii de fonduri, de la finalul acestui an“.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.