Initiativa Voluntari UE pentru ajutor umanitar – Mecanismul de certificare a organizatiilor de trimitere si de primire

ajutor-voluntari.jpg

Comisia Europeana a lansat o cerere de candidaturi 2017 pentru „Initiativa Voluntari UE pentru ajutor umanitar”. Obiectivul specific al acestui apel este de a stabili o lista a organizatiilor de trimitere si a organizatiilor gazda certificate.

Ajutorul umanitar”, potrivit Regulamentului, inseamna activitati si operatiuni in tari terte, concepute pentru acordarea de asistenta de urgenta bazata pe necesitati, in scopul protejarii vietii, prevenirii si alinarii suferintei umane si pastrarii demnitatii umane in cazul unei crize provocate de om sau a unui dezastru natural. Acesta cuprinde operatiunile de asistenta, ajutor si protectie, desfasurate in timpul crizelor umanitare sau dupa acestea, masurile de sprijin prin care se asigura accesul la persoanele aflate in dificultate si se faciliteaza libera circulatie a asistentei, precum si actiunile care au drept obiectiv consolidarea gradului de pregatire si de reducere a riscului de dezastre si contributia la consolidarea rezistentei si a capacitatii de a face fata crizelor si de a se redresa dupa crize.

Potrivit articolului 10 din Regulament, Comisia are dreptul sa stabileasca procedura legata de functionarea mecanismelor de certificare, bazandu-se pe mecanismele si procedurile de certificare similare existente, prin intermediul unor acte de punere in aplicare.

Organizatiile de trimitere sunt eligibile pentru certificare daca: a) respecta standardele si procedurile mentionate la articolul 9 din Regulament; b) sunt active in domeniul ajutorului umanitar conform definitiei de la articolul 3 litera (d); si c) se incadreaza in oricare dintre categorii precizate mai sus la rubrica beneficiari.

Sursa: eacea.ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.