Apelul Innotech Student – proiectul „SIA – Studenți Inovatori, viitori Antreprenori” se adresează studenților înmatriculați minim în Anul II studii licență, masteranzilor și doctoranzilor, care intenționează să își deschidă o afacere.
Proiectul vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru 350 de studenți și crearea a 20 de afaceri, prin:
- măsuri de promovare a culturii antreprenoriale;
- sesiuni gratuite de formare antreprenorială;
- acordarea de 20 subvenții nerambursabile, cu o val. maximă de 100.000 euro.
Proiectul se adresează studenților înmatriculați minim în Anul II studii licență, masteranzilor și doctoranzilor, care intenționează să își deschidă o afacere în mediul urban / rural într-una dintre cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Centru, NordVest, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Sud-Est).
Studenții implicați în cadrul proiectului vor beneficia de următoarele:
- Sesiuni de informare și sprijin personalizat în vederea înscrierii în cadrul proiectului.Îmbunătățirea nivelului de Competențe antreprenoriale, prin realizarea unui curs de 40 de ore, finalizat cu o diplomă de absolvire recunoscută la nivel național. Cursurile vor fi lansate începând cu luna martie 2022, iar studenții interesați vor beneficia de transport, cazare, masa la munte, timp de 5 zile, pe durata cursului.
- Accesarea unei finanțări / subvenții nerambursabile cu o valoare între 40.000 euro și 100.000 euro, în vederea implementării planului de afaceri. În cadrul concursului de selecție planuri de afaceri, vor fi finanțate:
− 7 planuri de afaceri cu valoarea maximă de 40.000 euro;
− 4 planuri de afaceri cu valoarea maximă de 60.000 euro;
− 6 planuri de afaceri cu valoarea maximă de 80.000 euro;
− 3 planuri de afaceri cu valoarea maximă de 100.000 euro.
În cadrul proiectului vor fi selectate 20 de planuri de afaceri. Concursul va fi lansat în paralel cu sesiunile de formare antreprenorială. Încurajăm înscrierea studenților interesați cât de curând în cadrul proiectului și la sesiunile de formare antreprenorială. - Sesiuni personalizate de mentorat și consultanță privind îmbunătățirea planului de afaceri.
- Realizarea unor activități tip întreprindere simulată și a unui stagiu de practică de 40 de ore într-o întreprindere cu domeniul economic similar celui propus prin planul de afaceri selectat.