Inovarea sociala si in afaceri coboara pe Dunare pana la Marea Neagra

S-a lansat Competitia Internationala din cadrul Salonului Regional „Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii „Social & Economic Innovators” Awards

Galopanta degradare sociala, politica si economica din nordul Africii nu provoaca doar legitime ingrijorari asupra stabilitatii si prosperitatii in interiorul Uniunii Europene, dar induce si recanalizari de prioritati, fonduri si mijloace: 14 miliarde euro antrenate ca finantare pentru tarile Maghreb! Pe de alta parte, UE insasi se gaseste intr-un profund impas, legat de pierderea suprematiei la nivelul competitivitatii social-economice si, in subsidiar, a tot mai multor locuri de munca (deja 15 milioane de noi someri de lunga durata). De aceea, inovarea rapida si profunda pe toate planurile – in societate, in structurarea economiei, in modul de dezvoltare al regiunilor, in tehnologiile informatiei si comunicarii etc – nu mai reprezinta defel un capriciu sau un stereotip ideologic.

In acest sens, cu ocazia Salonului Regional „Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii: Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica”, spre a contribui la o transformare si integrare economica si sociala sporita a regiunilor europene – Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii – printr-o utilizare si recompensare a exceptionalului potential uman de inovare, a fost lansata Competitia Internationala de idei, initiative, proiecte si retele a Bazinului Marii Negre si Regiunii Dunarii. In acest spirit, ne propunem ca, folosind exemple concrete si studii de caz, sa anticipam si sa facem presiune asupra viitoarelor reforme UE si programe de finantare UE, sa introducem, sa facilitam si sa promovam impartasirea cunoasterii si modul de gandire partenerial, conform sistemului Knowledge Management in cele doua regiuni, folosind mai bine cele mai recente tehnologii inovatoare.

Competitia Salonului Regional va desemna si rasplati cele mai atractive si eficiente moduri de inovare, co-finantate / finantabile din Fondurile Europene, consacrate relansarii sociale si economice a Bazinului Marii Negre si Regiunii Dunarii prin acordarea Trofeelor „Inovator Social si Economic”, precum si a Diplomei de Excelenta si a furnizarea unei largi popularizari pentru preluarea creativa a modelelor si bunelor practici deja testate sau in curs de a fi experimentate.

Comitetul International de Selectie este prezidat de Ambasador Dr. Liviu BOTA – ex-Secretar General Adj. al Organizatiei Natiunilor Unite / Presedinte Onorific al Fundatiei EUROLINK-Casa Europei, iar din acesta fac parte alte importante personalitati cu gandire vizionara care au contribuit sau contribuie in prezent la revolutionarea modului de gandire si de actiune in zona noastra de interes.

Procedurile de inscriere sunt deschise pana in data de 25 aprilie 2011 pe site-ul dedicat Salonului Regional „Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii: Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica”. Pentru orice intrebari suplimentare sau comentarii cu privire la eveniment, adresa de contact este: [email protected]; telefon / fax: (+4021) 2304997.



Sever Avram

Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top