Institutia care da in fiecare luna un milion de euro pe filme romanesti

lucian-romascanu-2-605x.jpg

Prezent la emisiune Capital TV, ministrul Culturii, Lucian Romascanu, a sustinut ca productia de film romanesc a fost finantata cu 120 de milioane de euro in ultimii zece ani. Banii au venit de la Centrul National al Cinematografiei si s-au dus catre productia de film romanesc. insa, de fiecare data, au existat controverse cu privire la proiectele alese pentru finantare.

“In ceea ce priveste productia de film romanesc, industria ar spune ca nu sunt bani suficienti. Eu as spune ca a fost generos finantata, pentru ca numai in ultimii zece ani s-au alocat peste 120 de milioane de euro pentru productia de film romanesc. si aici trebuie sa avem foarte mare grija pentru ca, in mod normal, un film este facut sa ajunga in ochii publicului. Un film nu trebuie facut astfel incat producatorul sau cine aplica la fonduri sa faca banii inainte ca filmul sa ajunga pe piata”, a declarat Lucian Romascanu.

Toate aceste probleme ar urma sa fie revolvate odata cu aparitia legii cinematografiei, un proiect pe care minsitrul Culturii il considera extrem de important pentru dezvoltarea industriei de profil.

“Productia de film romanesc este scopul pentru care exista Centrul National al Cinematografiei si acel fond alimentat din diverse surse. intotdeauna va exista o contestare (N.R. a selectiei) pana cand nu vom reusi sa scoatem o lege a cinematografiei. imi doresc in mandatul meu, nu stiu daca de ministru, dar de senator cu certitudine, sa avem o lege a CNC-ului – ii spunem legea cinematografiei – buna, corecta si echilibrata. A fost o ordonanta data de guvernarea tehnocrata, ea a picat in Parlament, ne-am intors la ordonanta initiala, care are si lucruri foarte bune, ca dovada ca a functionat pana acum, dar exista si niste lucruri care trebuiesc corectaqte si aduse la zi. Iar unul dintre lucrurile la care trebuie umblat este si procesul de selectie”, a explicat Lucian Romascanu.

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.