Instrument de microfinantare “Progres”

Comisia Europeana a anuntat pe data de 2 Iulie 2009, ca lanaseaza un nou instrument de microfinantare care sa ofere un real sprijin micilor intreprinzatori cat si celor care vor initia noi afaceri, in special din randul tinerilor, somerilor cat si al celor care sunt in situatia de a-si pierde locul de munca.

Microcreditul in UE se refera la acordarea de imprumuturi mai mici de 25 000 euro. El este destinat microintreprinderilor cu cel putin 10 angajati, somerilor sau persoanelor inactive care doresc sa-si inceapa activitati independente.

Noul instrument de microfinantare vizeaza sa faciliteze accesul la finantare al celor care ,in perioada actuala de reducere a resurselor creditarii, ar putea intalni probleme de acces la sursele necesare infintarii de noi intreprinderi.

Lucratori care si-au pierdut locul de munca sau risca sa-si piarda locul de munca si care doresc sa-si infinteze propria afacere au acces facilitat la astfel de fonduri si vor beneficia in acelasi timp de masuri de sprijin suplimentare cum ar fi: orientare si pregatirea profesionala. 

Prin aceasta actiune, care va fi operabila din 2010, se poata acorda peste 45 000 de imprumuturi, in decursul unui interval de 8 ani. Bugetul initial de 100 mil de euro va mobiliza credite in valoare de 500 mil de euro.

Sursa: Comisia Europeana

Andrei Victor

About Victor Andrei

Sunt absolvent de invatamant superior de lunga durata in cadrul UPB, promotia 1995, la facultatea Stiinta si Ingineria Materialelor, licentiat in domeniul Turnarii metalelor. Am studii de master in cadrul UPB, SNSPA Bucuresti masterul Managementul Proiectelor cu finantae europeana, iar in cadrul ASE Bucuresti masterul Managementul Riscului in Afaceri Internationale

7 thoughts on “Instrument de microfinantare “Progres””

 1. victorandrei spune:

  Pentru detalii trebuie sa consultati o firma care deruleaza proiecte finantate de CE. Dar pentru mai multe detalii puteti sa-mi scrieti pe [email protected]

 2. MARIA spune:

  As dori sa-mi spuneti daca stiti careva la cine trebuie sa ne adresam pentru a accesa aceste fonduri? Care este organismul care se ocupa cu acestea? Astept raspunsul vostru cit mai repede.

 3. victorandrei spune:

  Este un program care merita sa fie pus in practica si de luat in seama.
  Cred ca se va implenta si la noi ca in celelate tari membtre UE.

 4. victorandrei spune:

  Pentru Emilia,
  Intradevar microintreprinderile dupa lege au 9 angajati, dar acest aspect nu trebuie sa ne faca sa nu putem face proiecte pe acest segment. Exista o oportunitate in special pentru tineri cu initiativa si fara sprijin sau pentru cei care au o idee dupa cativa ani de lucru, si acum sunt pusi in imposibilitatea de a mai avea de lucru.

 5. Dan Paveliuc spune:

  Tare bine ar prinde o astfel de actiune care cred ca va aduce pe piata o concurenta acerba in orice domeniu, deoarece sunt mii de tineri care au idei exceptionale de afaceri, dar care nu le pot aplica tocmai din cauza lipsei de resurse necesare inceperii unei investitii. Acum va ramane de vazut care vor fi conditiile obtinerii unei astfel de finantari.

 6. Emilia spune:

  scuze, romaneasca

 7. Emilia spune:

  Micro-intreprinderile după legea roamneasca au pînă in 9 angajati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.