Interesant: ANAP publica pe pagina de facebook informatii gresite din legea abia aprobata

In data de 19.04.2016 publicam faptul ca una dintre modificările importante propuse de Camera Deputaților a fost revenirea la pragurile din actuala lege a achizițiilor publice (OUG nr. 34/2006), praguri ce trebuie respectate în cazul achizițiilor publice directe. Astfel, autoritățile contractante vor avea dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii atunci când valoarea estimată a achiziţiei este mai mică de 132.519 lei (aproximativ 30.000 de euro), fără TVA. În cazul lucrărilor, achiziționarea directă va putea fi făcută dacă valoarea estimată este mai mică de 441.730 lei (aproximativ 100.000 de euro), fără TVA (art. 7, alin. 5).

Vă aducem aminte că proiectul de lege adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, prevedea scăderea pragurilor ce trebuie respectate în cazul achizițiilor publice directe.

În euforia autorităților cu privire la adoptarea pachetului de legi din domeniul achizițiilor publice, ANAP distribuie pe pagina de Facebook o informație eronată publicată de Stirile Pro TV, respectiv ”Prin noua lege, autoritatile statului vor putea sa cumpere direct, fara licitatii, produse sau servicii cu o valoare fara TVA mai mica de 66.259 lei si lucrari cu o valoare de cel mult 265.038 lei fara TVA”.

Vezi aici forma proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților și trimisă spre promulgare.

Sperăm ca în conferința de presă pe care o susține președintele ANAP astăzi, la ora 16.00, această eroare să fie corectată.

www.idelis.ro/stiri

Constantin Armasu

Constantin Armasu

Constantin Armasu este consultant pentru institutii publice si companii de peste 14 ani si este specializat in consultanta pentru proiecte de infrastructura. Are o vasta experienta in implementarea de proiecte de infrastructura finantate din fonduri nerambursabile, in elaborarea documentatiilor de achizitie, in verificarea procedurilor de achizitie si a cererilor de rambursare, identificarea neregulilor in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene. A participat la elaborarea a peste 60 de proiecte de investitii in infrastructura cu finantare din fonduri europene. A fost implicat ca director de proiect, expert achizitii publice, expert financiar-contabil in peste 10 proiectele de asistenta tehnica pentru autoritati publice centrale. In calitate de expert achizitii publice a verificat respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice pentru mai mult de 100 de proceduri de achizitie realizate in cadrul unor proiecte cu finantare europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top