INTERVIU: Corina Craescu, Project Manager API: “Ar trebui sustinuti, incurajati si laudati toti cei care au reusit sa realizeze proiecte de succes prin fonduri europene”

Corina_Craescu.intrepriznatoriCorina Craescu este unul dintre oamenii de baza de la Acces Project Investments (API), firma de consultanta din Iasi care detine un portofoliu impresionant. Investitiile coordonate de API, prin intermediul fondurilor europene din domeniul industrial, depasesc la acest moment 100 milioane de euro, in toate regiunile tarii.

Finantare.ro: Cine sunt clientii dvs, si ce impact a avut asupra lor accesarea de finantari europene?

Corina Craescu: Beneficiarii cu care lucram inca din 2006 sunt 100% firme private (micro, IMM, companii mari), ale caror investitii au constat in achizitia/constructia de hale industriale, achizitia de echipamente, utilaje, aparatura de masura si control, destinate cresterii/modernizarii capacitatii de productie.

In 2006, atunci cand am realizat primele proiecte de investitii cu componenta nerambursabila, industria prelucratoare romaneasca era incerta, aproape inchisa, instabila, iar majoritatea firmelor din acest domeniu foloseau in productie echipamente invechite, ineficiente si cu un grad ridicat de uzura. Din acest motiv, bunurile industriale care erau produse in Romania nu puteau fi expuse competitiei mondiale si se preconiza in orice moment o prabusire a cererii interne.

Investitiile coordonate de noi prin fonduri europene, in mediul industrial romanesc, intre anii 2006-2013, ne-au dat ocazia sa vedem evolutii ascendente in randul beneficiarilor, in principal axate pe o deschidere economica mai larga prin comercializarea produselor realizate cu ajutorul investitiilor pe pietele internationale, in tari precum: Franta, Germania, Grecia, Elvetia, Suedia, SUA.

Clientii din industria prelucratoare care ne-au ales ca parteneri in realizarea si implementarea proiectelor de investitii se pot lauda la acest moment, in anul 2013, cu o calitate ridicata a serviciilor prestate, o imbunatatire semnificativa a gamei de produse, precum si cu posibilitatea oferirii unui pret competitiv a produselor comercializate pe pietele externe. Echipamentele dotate cu tehnologii inovatoare achizitionate prin proiecte au ajutat la cresterea competitivitatii si au contribuit la dezvoltarea durabila a tuturor firmelor romanesti din industria prelucratoare cu care am colaborat.

De asemenea, suntem in discutii pentru continua perfectionare si retehnologizare cu ajutorul fondurilor ce vor fi alocate pe perioada 2014-2020, pentru a conferi clientilor nostri din acest domeniu si pe viitor un renume si o pozitie buna pe piata interna si externa.

Citeste interviul integral pe Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.