Investiţie de circa 6 milioane de lei pentru extinderea distribuţiei de gaze naturale în zona de sud a Portului Constanţa

gaze-conducte-300x214.jpg

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) S.A. investeşte, din surse proprii, circa şase milioane de lei pentru extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în toată zona de sud a Portului Constanţa, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt Monica Velicu. Conform reprezentantului CNAPM, proiectul de investiţii “Racord de medie presiune pentru distribuţia de gaze naturale în Portul Constanţa zona de sud” urmează a fi realizat într-un interval de 24 de luni. Preşedintele Petroconst S.A., Dumitru Cilibia, a precizat că ordinul de începere a lucrărilor va fi dat la 1 iulie.

“Lucrările vor începe la 1 iulie, în zona sensului giratoriu de la Poarta 10B, din zona de sud a Portului Constanţa, unde ne vom interconecta la magistrala Distrigaz Sud, în zona podului din Agigea, reţeaua urmând să aibă o lungime de 9 km. O reţea similară am construit şi pentru zona de nord a Portului Constanţa, în perioada 2002-2003”, a afirmat Cilibia. Monica Velicu a men’ionat că, după finalizarea acestui proiect de construire a reţelei de distribuţie a gazului natural, peste 30 de companii mari ce operează pe platforma portuară de sud vor putea să utilizeze resursa energetică pentru producţie şi pregătirea agentului termic şi, în acelaşi timp, vor fi conectate la reţea şi cele xece termice ale CNAPM, ce deservesc consumatorii industriali din zonă şi funcţionează acum cu combustibili lichizi, GPL sau energie electrică.

“Necesitatea realizării unei reţele de gaze naturale a apărut din cauză că sursele actuale de alimentare au grad mare de poluare, eficienţă energetică scăzută şi costuri mari. Distrigaz Sud Reţele a aprobat realizarea unui punct de predare pentru Portul Constanţa în dreptul porţii 10 Bis, cu un debit de distribuţie de 3500 metri cubi/oră, la o presiune de 2 bari. În cadrul dimensionării finale, s-a luat în calcul un debit suplimentar faţă de cel iniţial, de cca. 2500 metri cubi/oră, care ar trebui să acopere şi dezvoltare de perspectivă a portului”, a conchis Monica Velicu.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top