Investitii de 78 de milioane de lei la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti. Cladirea va trece la o clasa de risc seismic mai mica

646x404-8.jpg

Saptamana aceasta, la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a fost semnat contractul de finantare pentru reabilitarea celei mai mari unitati medicale din Arges: “Consolidarea si reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti”, un proiect in valore de 98 de milioane de lei.

Este vorba despre unul dintre cele noua proiecte pentru care Consiliul Judetean Arges a obtinut finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL II). Valoarea totala a investitiei este de peste 78 milioane lei.

Principalele lucrari ce vor fi executate in cadrul proiectului vizeaza consolidarea corpurilor aflate in risc seismic,reabilitarea tuturor saloanelor si rezervelor si dotarea corespunzatoare a acestora, refacerea tuturor instalatiilor si finisajelor interioare si exterioare ale cladirii, eficientizarea energetica a cladirii.

Odata cu efectuarea acestor lucrari, cladirea, care acum se in cadreaza in clasa de risc seismic II, va trece in clasa de risc seismic III. Desi prin realizarea acestei investitii numarul paturi existente se va reduce cu 120, concomitent cu aceasta investitie, Consiliul Judetean Arges va demara, din fonduri proprii, un alt proiect care vizeaza “Extinderea corpului principal al Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti”.

“Va fi astfel construita o cladire noua, in suprafata totala de 4.090 metri, parter plus patru etaje. Noua cladire va avea urmatoarea structura: Parter – Sectia Chirurgie Plastica, cu Unitate pentru Arsi, avand 25 paturi cu dotari si circuite specifice; Etajul I – Sectia de Chirurgie Cardiovasculara, avand 25 paturi (cele 13 ale actualului compartiment de chirurgie vasculara se suplimenteaza cu 12 paturi pentru chirurgie cardio)’; Etajul II – Bloc operator cu patru sali de operatii: 3 aseptice (interventii cardiovasculare, sala de procedura de electrofiziologie, implantare de defibrilatoare si stimulatoare, sala de interventii chirurgie plastica) si o sala de interventii septice, avand circuite separate. Etajele III si IV – sunt destinate Sectiei de Cardiologie, cu un total de 75 paturi, dintre care: 15 pentru USTACC, 10 pentru compartimentul de cardiologie interventionala si 50 pentru restul sectiei. “, precizeaza conducerea CJ Arges. Parterul va comunica cu Unitatea de Primiri Urgente, iar etajul al doilea, cu Sectia ATI.

Valoarea totala estimata a lucrarii este de 93 milioane de lei, din care valoarea estimata a lucrarii de constructie este de 69 milioane lei, iar valoarea estimata pentru dotari este de 24 milioane lei, reprezentand patru seturi de echipamente complexe specifice dotarii salilor din Blocul Operator, aparat mobil de radiologie, sisteme de filtrare-dezinfectare aer tip HEPA-ULPA.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.