Ministrul Marius Nica a semnat contractul de finantare cu 50 milioane euro pentru reabilitarea Drumului Nordului

nica-zetea-300x225.jpg

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a semnat, pe 27 octombrie, contractul de finantare in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro pentru reabilitarea Drumului Nordului, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a consilierilor judeteni si a parlamentari maramureseni.

“Meritul pentru semnarea acestui contract este al colegilor dumneavoastra din Consiliul Judetean si al colegilor din Ministerul Fondurilor Europene, care au facut tot efortul pentru ca un astfel de contract important sa fie semnat (…) E unul dintre cele mai mari contracte in privinta drumurilor judetene, practic se repara tronsoane de drum care trec prin mai multe localitati din judetul Maramures, iar cand acest proiect va fi finalizat, vom fi mai aproape de Europa. E un drum care va fi reparat pe distanta de peste 70 de kilometri (…) Venind de la aeroportul Satu Mare spre Baia Mare am vazut cat este de importanta este aceasta investitie“, a spus Marius Nica.

Ministrul Fondurilor Europene l-a asigurat pe presedintele Consiliului Judetean Maramures ca va sprijini terminarea lucrarilor pentru aeroportului international Maramures. “Asa cum in anul 2015 alaturi de colegii dumneavoastra din Consiliul Judetean am demarat procedura de reparatie a aeroportului international, tot asa promit ca depunem toate eforturile pentru finantarea in continuare de la bugetul de stat pentru terminarea lucrarilor si a recupera acesti bani de la Comisia Europeana. si trebuie sa-i convingem ca este un proiect care indeplineste toate conditiile necesare pentru a fi asigurata finantarea din fonduri europene”, a evidentiat ministrul Marius Nica.

In context, presedintele Consiliului Judetean Maramures a mentionat ca reabilitarea celor peste 70 de kilometri de drum judetean va fi in sprijinul locuitorilor din satele si comunele judetului conectate la acest tronson de drum judetean. “Consider ca e una dintre cele mai importante investitii in refacerea infrastructurii rutiere din judet, investitie care va completa alte portiuni de drum judetean care au fost reabilitate in ultimii ani. Potrivit procedurilor, cred ca anul viitor aceasta investitie va demara, dar incercam sa evitam situatiile neplacute si ne dorim ca in localitatile rurale traversate de acest drum sa fie reparate podurile, podetele si cam tot ce tine de livrarea utilitatilor (apa, canal) pentru a nu fi nevoiti in a efectua alte reparatii, ci sa avem toata partea aceasta operationala”, a spus Gabriel Zetea.

Drumul Nordului a fost un proiect lansat in urma cu zece ani, insa a fost de mai multe ori amanat la finantare. Drumul judetean traverseaza mai multe sate si comune, aflate in vecinatate judetului Salaj.

De asemenea, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a solicitat ministrului Fondurilor Europene, sprijinirea administratiei locale in redeschiderea aeroportului international Maramures, inchis pentru reparatii in urma cu doi ani de zile.

“Municipiul Baia Mare, dar si judetul Maramures pierd din punct de vedere economic daca redeschiderea aeroportului Maramures va fi amanata. E vital atat pentru economia locala, dar si pentru turism sa avem un aeroport functional”, a spus Catalin Chereches. Raspunzand solicitarii primarului municipiului Baia Mare, ministrul Marius Nica a reiterat implicarea ministerului in redeschiderea aeroportului.

La ceremonia de semnare a contractului au participat si prefectul judetului Maramures, Vasile Moldovan, deputatul Calin Matei, dar si primarii localitatilor care urmeaza sa beneficieze de investitie.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.