Investiții de câte 8 miliarde lei în canalizări și reabilitări termice, 1 miliard euro pentru gaze, precum și alte proiecte energetice

centrala.jpg

Planul național de investiții și relansare economică elaborat de Guvernul PNL Orban și analizat de Profit.ro include promisiuni de investiții de câte 8 miliarde lei în extinderea rețelelor de apă și canalizare, precum și în reabilitări termice de clădiri.

Documentul, cu investiții promise de 100 miliarde euro pe 10 ani, va fi prezentat astăzi oficial în prezența președintelui Klaus Iohannis.

“Pentru perioada 2021-2027 se alocă un buget de circa 8 miliarde de lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, pentru finanțarea a 750 de proiecte, dintre care 600 în mediul rural și 150 în mediul urban”, se menționează în document, în care mai sunt amintite și “Alte investiții pentru 500 de microstații de tratare, fose septice și sisteme alimentare cu apă, cu o valoare de 250 milioane lei”.

Tot acolo se afirmă că, în perioada 2021-2027, Guvernul își propune să reabiliteze și să modernizeze circa 20.000 km de drumuri locale, cu o valoare de aproximativ 20 de miliarde lei, și 7.000 de km de drumuri județene, pentru care se vor aloca 12 de miliarde lei.

“Guvernul va aloca 1 miliard de euro în cadrul multianual 2021-2027, dintr-un un buget total estimat la 9,6 miliarde lei, pentru extinderea și înființarea de noi rețele inteligente de gaze naturale, în scopul racordării a 70% dintre locuințele din România”, mai prevede programul.

Documentul amintește și o Strategie de renovare, termoficare și reabilitare energetică a clădirilor și de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, care prevede reabilitarea termică a 45.000 de clădiri, cu o valoare estimată de 8 miliarde de lei, consolidarea la nivel național… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.